Industry Info  
Festo
Festo

Връчиха наградите за отговорен бизнес 2013

28.02.2014   |   Събитията
 

По време на официална церемония в София бяха раздадени наградите за отговорен бизнес през 2013-та на Българския форум на бизнес лидерите. Претенденти за отличията бяха 56 компании от цялата страна. Победителите бяха определени от независимо жури от представители на бизнеса, медиите, правителствения и неправителствения сектор.

Първо място в категорията "Инвеститор в околната среда" бе присъдено на Екопак България за проекта 3D Екобус. С помощта на иновативен мобилен образователен център 80 000 деца в 500 училища и 5000 служители в 80 общини са обучени в разделно събиране. Отличието дава право на компанията да участва в Бизнес наградите за околна среда на Европейската комисия през 2016 г. в Брюксел. Втора награда бе отсъдена на Есри България. Трето място получи ЧЕЗ Разпределение България за инвестицията си в опазването на околната среда и биологичното разнообразие.

Голямата награда в категорията „Инвеститор в знанието” отиде при Телерик за проекта „Академия на Телерик”. Инициативата предоставя безплатно обучение в областта на информационните технологии и разработката на софтуер. Мусала Софт зае второто място с проекта Конкурс по програмиране CodeIT. Трето място в категорията зае Еврофутбол.

Статуетката в категорията „Инвеститор в човешкия капитал” получи ЧЕЗ България за проекта „ЧЕЗ – инвеститор в здравето и знанието на служителите”. С трета награда бе отличена Енерго-Про Варна за проекта „Фонд за лечение на служители“.

"Целта на Годишните награди за отговорен бизнес е да насърчат отговорното поведение на компаниите, като покажат, че успешният и устойчив бизнес инвестира и в обществени каузи, както и да демонстрират най-добрите практики", споделят организаторите.

     
Източник: БФБЛ

Ключови думи: Екопак   Есри България   ЧЕЗ България   Енерго-Про   БФБЛ   отговорен бизнес  

Област: Събития  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Събитията

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...