Industry Info  
Festo
Festo

PLC на Mitsubishi Electric контролират производството на храни

01.01.2007   |   Реализации
 

Системите за автоматизация на Mitsubishi Electric, предлагани на българския пазар от Ехнатон, намират приложение във всички сектори на индустрията.
Пълната гама хардуерни и софтуерни решения спомага за оптимизацията на вашето производство. Представяме ви две интересни приложения на Mitsubishi Electric, илюстриращи индивидуалния подход на компанията към специфичните потребителски нужди.

Инкубатори, управлявани с PLC

Клиент: Heron Research Ltd.
Клиентска нужда: Разрабoтване на нов инкубатор с пoвишена ефективност до 5%. Лесно приспособяване към чужди пазари.

Специфика на управлението: Контрол на средата. Поддържане на оптимални температура и влажност през инкубационния период от 21 дни, като параметрите на средата се променят спрямо стадия на развитие на яйцата.
Реализирано решение: Контролът е реализиран, благодарение на уникалната авто-
настройка, тристепенните, ПИД функции на микро PLC и HMI
FX2N.
Използване на вградената функция във FX2N Calendar/Time, коя-то поддържа команди за изминало и текущо време, за да се контролира средата оптимално през целия период до излюпването.
Настройката и наблюдението се извършват през HMI Mitsubishi E1000 -графичен, touch-screen терминал с 65536 цвята, който позволява локализация на езика на операто-ра. Така информацията за текущото състояние и отчетите са лесно достъпни и разбираеми.
Клиентско мнение:
“Надеждността беше основенфактор при избора ни на E1000 и FX2N” - Роджър Бануел, технически директор на Heron Research. Използвайки оборудването за
автоматизация на Mitsubishi Electric, Heron Research постига до 5% повишение на средната норма за излюпване на оплодени яйца, достигайки среден резултат от 93%.

     
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Реализации

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...