Industry Info  
Festo
Festo

PV GRID отправи препоръки за по-добро интегриране на PV инсталациите към електроразпределителните мрежи в Европа

06.02.2014   |   Бизнес
 

PV GRID публикува консултативен документ с препоръки за приемането на технически решения, които да улеснят интегрирането на фотоволтаични инсталации в електроразпределителната мрежа на Европа. През следващите три месеца в различни държави членки на ЕС ще се проведат 15 национални семинара за представяне и обсъждане на резултатите от проекта.

Сред предизвикателствата, разгледани в Европейския консултативен доклад на PV GRID, са: осигуряване на справедливи условия за прилагане на ограничения за ФтЕЦ; разработване на подходяща рамка отнасяща се за собствената консумация от ФтЕЦ; използване на възможностите на съвременните фотоволтаични инверторни; насърчаване на внедряването на решения за съхранение както на ниво ЕРП, така и на ниво "prosumer" (потребител, който същевременно е и производител на електроенергия); разработване на ясна последователна рамка за измерване; стимулиране на развитието на "умни мрежи".

PV GRID се координира от Германската асоциация на фотоволтаична индустрия (BSW-Solar), Европейската асоциация на фотоволтаичната индустрия (EPIA), Eclareon Management Consultants (Германия) и в него членуват 14 национални асоциации на фотоволтаичната индустрия, сред които и българската. Целта на проекта е да помогне за намаляване на пречките, които забавят или усложняват интеграцията на фотоволтаични системи към електроразпределителните инфраструктури в Европа.

Докладът на PV GRID може да изтеглите тук:
- Европейски консултативен доклад: ключови препоръки (консултативна версия)
- Пълен Европейски консултативен доклад (консултативна версия)

     
Източник: БФА; снимка: PV GRID

Ключови думи: БФА   PV GRID   електроразпределителни мрежи   PV инсталации  

Област: ВЕИ  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...