Industry Info  
Festo
Festo

Обсъждат развитие на икономическите отношения между България и Саудитска Арабия, Катар и ОАЕ

25.11.2013   |   Събитията
 

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров е на посещение в  Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства до 28 ноември т. г. Целта на визитата е допълнително развитие и задълбочаване на търговско-икономическите отношения на България с трите арабски държави от Персийския залив.

В рамките на визитата в Катар са дискутирани възможностите за създаването на катарско-български инвестиционен Фонд за развитие на малките и средните предприятия в България. Предвидена е поредица от срещи с ръководствата на Катарската търговско-промишлена палата и водещи катарски корпорации, като бъдат обсъдени възможностите за привличане на инвестиции към България.

На 26 ноември 2013 г. заместник-министър Димитров ще вземе участие в срещата на Управителния съвет на Международния енергиен форум (International Energy Forum) в Риад, Саудитска Арабия. На форума ще бъдат обсъдени конкретни въпроси и инициативи, свързани със задълбочаването на диалога между страните-производителки, потребителки и транзитни страни на петрол и природен газ, както и ще бъдат търсени възможности за развитието на енергийния сектор в световен мащаб.

В рамките на визитата в Риад, на 26 ноември 2013 г. Красин Димитров ще проведе и среща със заместник-министъра на търговията и индустрията на Кралство Саудитска Арабия, г-н Уалид Абдукхалед, по време, на която ще се обсъдят възможностите за интензифициране на търговското и инвестиционно сътрудничество между България и Кралство Саудитска Арабия.

В последните два дни от работното посещение на заместник-министъра, с ресор външноикономическа политика, ще посети Дубай и Абу Даби, където са организирани разговори с ръководството на Дубайската търговска палата и водещи бизнесмени, както и срещи на високо ниво в Министерството на икономиката и Министерството на външната търговия на Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Обект на обсъждане ще бъдат конкретни инициативи за насърчаване на двустранното търговско—икономическо сътрудничество, както и възможностите за привличане на емирски инвестиции в България.

     
Източник: МИЕ

Ключови думи: Дубай   Абу Даби   Международен енергиен форум   International Energy Forum   Дубайска търговска палата   енергетика   инвестиции   индустрия  

Област: Събития  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...