Industry Info  
Festo
Festo

Бисер Системс и Корес представиха плаваща станция за хидрографски измервания

29.10.2013   |   Технологии
 

Бисер Системс разработи електронно оборудване и софтуер за комуникация на плаващата станция за хидрографски измервания Cores A1 по поръчка на фирма Корес.

Автономното плавателно средство служи за измервания, проучвания в реки, вътрешни водоеми и в крайбрежната морска зона, набиране на проби за установяване качеството на водите, мониторинг при изпълнение на драгажни дейности, екологични измервания и др.

"Управлението се извършва през GSM модем, а задвижването се състои два електрически двигателя 200W, два винта, без рул. Захранването се извършва от два тягови акумулатора, а бордът се зарежда от два фотоволтаични панела 12V, 50W. След провеждане на измервателно плаване по желания маршрут следва обработка на получените данни за изработване на различни карти и анализ. На борда на плаващата станция могат да бъдат монтирани допълнителни сензори, както и цели логер модули или компютър за запис на данни", обясниха от Бисер Системс.

Съдът е изработен от фирма Интеграл-2005. Корпусът е по специален патентован промишлен дизайн, излят от стъклопласти, който осигурява отлична стабилност и висока маневреност.
Електронното оборудване с 12 микропроцесора и софтуер за комуникация са изработени от фирма Бисер Системс.

     
Източник: Бисер Системс

Ключови думи: Бисер Системс   хидрографски измервания   екологични измервания   измервания на води  

Област: Измервателна техника   Екология  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD

Последно от Технологии

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...