Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Превенцията при изграждане на сгради и плановите обследвания все още не са популярни у нас

21.10.2013   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Много трябва да се внимава при проектирането на сградите и особено на детайлите, изграждащи ограждащата конструкция. Обикновено там се наблюдават най-големите пропуски, довеждащи до огромни енергийни загуби и проникване на влага през покриви и покривни тераси, коментира Богомил Стефанов, управител на Хексагон-Билд, в специално интервю за сп. ТД Инсталации и IndustryInfo.bg

Бихте ли представили накратко себе си и дейността на компанията, която представлявате, на читателите на сп. ТД Инсталации и IndustryInfo.bg?
Компанията ми е създадена сравнително скоро - през 2010 г. и е с основна дейност енергийна ефективност и неразрушителен контрол в строителството и промишлеността. С колегите ми се стремим да приложим в България успешни практики и методи при обследване на сгради, промишлени и електросъоръжения.

Ние сме единствената компания в страната с трима сертифицирани термографи от ITC – Stockholm, Sweden. За момента смятам, че сме водещи в областта на инфрачервената термография, което може да се потвърди от сериозната ни референтна листа с извършени обследвания за чуждестранни инвеститори на територията на страната и съседните държави.

Какви са приоритетните дейности в портфолиото на Хексагон-Билд? Какви предимства предоставят извършваните от вас услуги на клиентите?
Може да се каже, че сме пионери във въвеждането на технологията "Blower door" – тест за въздухонепроницаемост. Работим успешно в партньорство с УАСГ и проф. Назърски и множество сертификационни организации за популяризирането на този високотехнологичен метод за тестване на сгради.

Редовно провеждаме безплатни обучения на колеги от бранша, които се насочват в проектирането на нискоенергийни сгради. Първите тестове XXL на големи сгради и складове на Балканите са наше дело и за момента сме единствената компания в региона, която разполага с необходимата техника за провеждането им. Като признание за усилията си получихме и престижна награда "Зелен Оскар" в сектор "Енергетика и технологии" за 2012 г.

Цялото интервю четете тук.

     
Източник: ТД Инсталации

Ключови думи: Хексагон-Билд   енергийни обследвания   инфрачервена термография  

Област: Експертно  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от Експертно
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...