Industry Info  
Festo
Festo

Представят централизираното отопление и охлаждане като основа на интелигентните градове

11.10.2013   |   Бизнес
 

Европейската банка за инвестиции обяви намерението си да увеличи финансовата подкрепа за по-мащабно развитие на възобновяемата енергия, енергийната ефективност и интелигентните енергийни мрежи. „Позицията утвърждава водещите тенденции, свързани с политиките на ЕС по отношение на климата и оценката, че именно тези сектори през следващите десетилетия ще изискват значителни инвестиции за сметка на кредитирането на електроцентрали, работещи с изчерпаеми източници”, коментират експерти.

Страните от Югозападна Европа също насочват усилия изграждането на нови екотехнологии за производство на енергия и за оптимизиране на енергийните загуби. Най-новите си постижения в областта на енергийната ефективност и възобновяемата енергия те ще представят в рамките на предстоящото десето издание на Изложбата и форума за енергийна ефективност и възобновяема енергия, които Виа Експо организира от 5 до 7 март 2014 г. в София.

Един от акцентите в програмата ще бъде сесията на Euroheat & Power на тема "Преосмисляне на политиките и технологиите за централизирано отопление и охлаждане в Европа". Тя ще разгледа енергийно ефективни инструменти, методи за измерване, възможностите за интегриране на възобновяемата енергия, както и добрите практики.

Към момента около 50% от общото енергопотребление в Европа е за отопление, посочват експертите. Охлаждането е от решаващо значение за правилното функциониране на компютри и производственото оборудване. Днес 40% от търговските и обществени сгради в Европа са с индивидуални охладителни системи и търсенето им ще се увеличи значително.

До 2020 г. централизираното отопление и охлаждане трябва да ускори своя „зелен" преход и се предвижда то да играе ролята на гръбнак на интелигентните градове до 2030 г. Това би могло да стане с активното участие на общините.

Паралелно с Изложбата и форума за енергийна ефективност и възобновяема енергия ще се продведат и форумите Smart Cities (интелигентни градове), LiftBalkans (асансьори и ескалатори) и Save the Planet (управление на отпадъци и рециклиране).

     
Източник: Виа Експо

Ключови думи: Виа Експо   ЕЕ&ВЕ   Smart Cities   LiftBalkans   Save the Planet    

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...