Industry Info  
Festo
Festo

В България трябва да се ускори прилагането на нови технологии за рециклиране

27.09.2013   |   Експертно
 

Поставените от Европейския съюз цели за максимално оползотворяване на отпадъците и влизането в сила на закона за управление на отпадъците ще подпомогне до голяма степен нашия бизнес, коментира Франц Грос, изпълнителен директор на AUWA Рисайклинг България, в специално интервю за сп. Екология & Инфраструктура и Ecology-Bulgaria.com

Уважаеми г-н Грос, бихте ли представили накратко дейността на AUWA и вашите партньори?
AUWA Рисайклинг България е дъщерна фирма на австрийската компания AUWA Environmental Technology & Recycling и изключителен представител на PAALGROUP Германия, SWECO Белгия, WEIMA Германия - водещи фирми в областта на балиращи преси, шредери и сепаратори за преработка на отпадъци. PAALGROUP е световна организация, специализирана в проектирането и производството на високоефективни балиращи преси и помощно оборудване.

Изключителният им дизайн съчетава ненадминато ниво на производителност и надеждност с възможно най-ниски експлоатационни разходи. Това прави балиращите преси PAAL най-популярните и икономични преси в Европа.
SWECO е със седалище във Флорънс, Кентъки, и има над 100 обслужващи офиси по целия свят. Компанията се гордее със своите технологично напреднали продукти и решения, които я правят водещ производител в областта на сепарацията на най-различни материали.

Вибрационните им сита намират приложение не само в сферата на рециклиране и пречистване на отпадъчни води, но и в химическата, хартиено-целулозната, хранително-вкусовата, фармацевтична промишленост и др.

WEIMA е доставчик на машини и технологии за раздробяване и брикетиране. Компанията предлага индивидуални решения за раздробяване на хартия и картон, документи, дискове и др. носители на информация, пластмаса, метали, електроника и каучук, органични вещества, опасни отпадъци, дървен материал.

Благодарение на стабилното ни партньорство с тези производители, можем да предложим на клиентите както доставка на единични машини и компоненти, така и цялостни решения до ключ. Стремим се да достигнем най-добрите конкурентни нива на пазара в България и в Централна и Югоизточна Европа, запазвайки дългосрочни бизнес отношения с нашите клиенти.

От колко време оперирате на българския пазар и какви са впечатленията Ви от него?
Австрийската компания AUWA Environmental Technology & Recycling е активна от 4 години на българския пазар. AUWA Рисайклинг България е основана 2013 г. с цел оптимално обслужване на нашите клиенти на място. Поставените от Европейския съюз цели за максимално оползотворяване на отпадъците и влизането в сила на закона за управление на отпадъците ще подпомогне до голяма степен нашия бизнес.

Управлението на битовите отпадъци в България се намира в начален етап на развитие, в който например Австрия се намираше 1993-1994 г. През тези години на пазара работеха малък брой фирми, преди всичко малки и средни предприятия. Днес Австрия е страна с най-голям брой предприятия за управление на отпадъци на глава от населението, общо около 1500.

Гореспоменатите изисквания за управление на отпадъците ще създадат предпоставка за разрастване на българските предприятия в добре функциониращи регионални системи, които да решават по места проблемите с отпадъците, както и за възникването на нови предприятия.

Поради големия пазарен потенциал и директивите на европейската общност в сектора на управлението на отпадъците, в България трябва да се ускори прилагането на нови технологии и това я прави привлекателна дестинация за инвестиции.

Кои от предлаганите продукти намират най-голямо приложение у нас?
Операционното поле на балиращите преси на PAAL е много обширно. От рециклируеми продукти като хартия, картон и пластмаса, през материали от селското стопанство, до неподлежащи на рециклиране материали като твърди битови отпадъци (MSW) или отпадъци за гориво (RDF). Шредерите на WEIMA раздробяват отпадъците и ги правят ценни, без значение дали са промишлени, обемни, производствени отпадъци, бракувани предмети, хартия, отпадъчна дървесина, текстил или гуми.

Може да откриете преси PAAL или щредери WEIMA в български заводи и предприятия за сортиране и обработване на отпадъци, в печатници и фабрики за производство на хартия и велпапе, в преработващи заводи за фуражи.
Вибрационните сепаратори на SWECO намират най-широко приложение в България в целулозно-хартиената, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химическата промишленост.

В областта на опазване на околната среда и рециклиране сепараторите на SWECO намират приложение при механичното пречистване на промишлени отпадни води от различни производствени процеси.

AUWA Рисайклинг България вече втора година участва на изложението Save the planet и за първи път ще участва като изложител в рамките на “Австрийския павилион” на Международния технически панаир. Какво ще представите на изложението?
Ще покажем гамата продукти и решения на нашите партньори. Акцентът на презентацията на AUWA ще бъде "Решения за рециклиране с балиращите преси на PAAL".

Освен това посетителите ще имат възможността да участват в състезанието на AUWA с първа награда "iPod". Носителят на наградата ще има възможност да посети реномирани заводи за обработка на отпадъци в Австрия, да се запознае с машините на нашите партньори в процес на експлоатация и да обмени опит с австрийски водещи предприятия в тази област.

С лотарийния билет, публикуван по-долу, всеки може да тества знанията си за нашите партньори и техните продукти в една кратка викторина и да вземе участие в тегленето на голямата награда. Тези читатели, на които въпросите се струват трудни, ги каним да посетят щанда на фирма AUWA или уебсайта на нашите партньори. Участието в състезанието е безплатно. Победителят ще бъде окончателно обявен в последния ден на Панаира на щанда на фирма AUWA (Австрийски павилион 11/4) или уведомен лично по пощенски път.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: AUWA Рисайклинг България   Франц Грос   рециклиране   балиращи преси   шредери  

Област: Екология  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Експертно

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...