Industry Info  
Дебулко
Дебулко

В България трябва да се ускори прилагането на нови технологии за рециклиране

27.09.2013   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Поставените от Европейския съюз цели за максимално оползотворяване на отпадъците и влизането в сила на закона за управление на отпадъците ще подпомогне до голяма степен нашия бизнес, коментира Франц Грос, изпълнителен директор на AUWA Рисайклинг България, в специално интервю за сп. Екология & Инфраструктура и Ecology-Bulgaria.com

Уважаеми г-н Грос, бихте ли представили накратко дейността на AUWA и вашите партньори?
AUWA Рисайклинг България е дъщерна фирма на австрийската компания AUWA Environmental Technology & Recycling и изключителен представител на PAALGROUP Германия, SWECO Белгия, WEIMA Германия - водещи фирми в областта на балиращи преси, шредери и сепаратори за преработка на отпадъци. PAALGROUP е световна организация, специализирана в проектирането и производството на високоефективни балиращи преси и помощно оборудване.

Изключителният им дизайн съчетава ненадминато ниво на производителност и надеждност с възможно най-ниски експлоатационни разходи. Това прави балиращите преси PAAL най-популярните и икономични преси в Европа.
SWECO е със седалище във Флорънс, Кентъки, и има над 100 обслужващи офиси по целия свят. Компанията се гордее със своите технологично напреднали продукти и решения, които я правят водещ производител в областта на сепарацията на най-различни материали.

Вибрационните им сита намират приложение не само в сферата на рециклиране и пречистване на отпадъчни води, но и в химическата, хартиено-целулозната, хранително-вкусовата, фармацевтична промишленост и др.

WEIMA е доставчик на машини и технологии за раздробяване и брикетиране. Компанията предлага индивидуални решения за раздробяване на хартия и картон, документи, дискове и др. носители на информация, пластмаса, метали, електроника и каучук, органични вещества, опасни отпадъци, дървен материал.

Благодарение на стабилното ни партньорство с тези производители, можем да предложим на клиентите както доставка на единични машини и компоненти, така и цялостни решения до ключ. Стремим се да достигнем най-добрите конкурентни нива на пазара в България и в Централна и Югоизточна Европа, запазвайки дългосрочни бизнес отношения с нашите клиенти.

От колко време оперирате на българския пазар и какви са впечатленията Ви от него?
Австрийската компания AUWA Environmental Technology & Recycling е активна от 4 години на българския пазар. AUWA Рисайклинг България е основана 2013 г. с цел оптимално обслужване на нашите клиенти на място. Поставените от Европейския съюз цели за максимално оползотворяване на отпадъците и влизането в сила на закона за управление на отпадъците ще подпомогне до голяма степен нашия бизнес.

Управлението на битовите отпадъци в България се намира в начален етап на развитие, в който например Австрия се намираше 1993-1994 г. През тези години на пазара работеха малък брой фирми, преди всичко малки и средни предприятия. Днес Австрия е страна с най-голям брой предприятия за управление на отпадъци на глава от населението, общо около 1500.

Гореспоменатите изисквания за управление на отпадъците ще създадат предпоставка за разрастване на българските предприятия в добре функциониращи регионални системи, които да решават по места проблемите с отпадъците, както и за възникването на нови предприятия.

Поради големия пазарен потенциал и директивите на европейската общност в сектора на управлението на отпадъците, в България трябва да се ускори прилагането на нови технологии и това я прави привлекателна дестинация за инвестиции.

Кои от предлаганите продукти намират най-голямо приложение у нас?
Операционното поле на балиращите преси на PAAL е много обширно. От рециклируеми продукти като хартия, картон и пластмаса, през материали от селското стопанство, до неподлежащи на рециклиране материали като твърди битови отпадъци (MSW) или отпадъци за гориво (RDF). Шредерите на WEIMA раздробяват отпадъците и ги правят ценни, без значение дали са промишлени, обемни, производствени отпадъци, бракувани предмети, хартия, отпадъчна дървесина, текстил или гуми.

Може да откриете преси PAAL или щредери WEIMA в български заводи и предприятия за сортиране и обработване на отпадъци, в печатници и фабрики за производство на хартия и велпапе, в преработващи заводи за фуражи.
Вибрационните сепаратори на SWECO намират най-широко приложение в България в целулозно-хартиената, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химическата промишленост.

В областта на опазване на околната среда и рециклиране сепараторите на SWECO намират приложение при механичното пречистване на промишлени отпадни води от различни производствени процеси.

AUWA Рисайклинг България вече втора година участва на изложението Save the planet и за първи път ще участва като изложител в рамките на “Австрийския павилион” на Международния технически панаир. Какво ще представите на изложението?
Ще покажем гамата продукти и решения на нашите партньори. Акцентът на презентацията на AUWA ще бъде "Решения за рециклиране с балиращите преси на PAAL".

Освен това посетителите ще имат възможността да участват в състезанието на AUWA с първа награда "iPod". Носителят на наградата ще има възможност да посети реномирани заводи за обработка на отпадъци в Австрия, да се запознае с машините на нашите партньори в процес на експлоатация и да обмени опит с австрийски водещи предприятия в тази област.

С лотарийния билет, публикуван по-долу, всеки може да тества знанията си за нашите партньори и техните продукти в една кратка викторина и да вземе участие в тегленето на голямата награда. Тези читатели, на които въпросите се струват трудни, ги каним да посетят щанда на фирма AUWA или уебсайта на нашите партньори. Участието в състезанието е безплатно. Победителят ще бъде окончателно обявен в последния ден на Панаира на щанда на фирма AUWA (Австрийски павилион 11/4) или уведомен лично по пощенски път.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: AUWA Рисайклинг България   Франц Грос   рециклиране   балиращи преси   шредери  

Област: Екология  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от Експертно
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...