Industry Info  
Festo
Festo

ЕЕ & ВЕ форумът се откри с дискусия за ефективното използване на ресурсите в икономиката

30.05.2013   |   Събитията
 

На 29 май, в Интер Експо Център – София, официално беше открит международен форум и изложба за енергийна ефективност и възобновяема енергия (ЕЕ & ВЕ), Интелигентни сгради (Smart Buildings), Управление на отпадъци (Save the Planet), Асансьорни уредби (LiftBalkans), който продължава до петък, 31 май.

На пресконференцията "Икономика, базирана на ефективно използване на ресурсите", по повод откриването на международния форум, участваха Райнер Хинрихс-Ралвeс, президент на Европейски съвет за възобновяема енергия и на Европейската федерация за възобновяема енергия, Белгия, Пол Конет, почетен президент, Европейска мрежа за Нулеви отпадъци, Великобритания, Никола Газдов, председател на Българска фотоволтаична асоциация (БФА), Велизар Киряков, председател на Асоциацията на производителите на екологична енергия (АПЕЕ), Пламен Дилков, Сдружение "Съюз на производителите на екологична енергия – BG", Майя Кръстева, изпълнителен директор Виа Експо и Анелия Каранова, PR на Виа Експо.

Райнер Хинрихс-Ралвес очерта постигнатите резултати по програмата Европа 20/20/20 и отбеляза, че България не е сред изоставащите европейски страни, но са притеснителни политическите промени, случващи се по модела на Испания, Естония и Великобритания, които влияят върху инвестиционния интерес. Той подчерта, че на Европейския съюз е нужна нова цел след 2020 г., за да може да се говори за устойчиво дългосрочно развитие на политиките в тази насока. "Смятам, че целта до 2030 г. трябва да бъде 45% енергия, произведена от ВЕИ", заяви той.

Важността на темата за развитието на ВЕИ в България, основните проблеми, възможностите за развитие и необходимостта от държавна политика в сектора бяха акцент в изказването на Никола Газдов.

Председателят на АПЕЕ пък изрази своята позиция относно държавната политика към ВЕИ сектора и сподели очакванията си за скорошна промяна на Енергийната стратегия на страната.

Присъстващите можаха да видят кратък филм, който представи хидроцентрала от последно поколение, използваща BULB турбини, както и кратка презентация за потенциала на хидроенергетиката у нас, представени от Пламен Дилков.

Пол Конет сподели своя опит в развитието на устойчивото управление на отпадъците и подчерта необходимостта от промяна в цялостното отношение към природата. В своето представяне той очерта 10-те стъпки към постигането на устойчиво управление на отпадъците и заяви, че е необходимо по-отговорно отношение на производителите по отношение на индустриалния дизайн както за произвежданите продукти, така и по отношение на опаковките.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: ИЕЦ   енергийна ефективност   управление на ресурси   управление на отпадъци  

Област: ВЕИ  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...