Industry Info  
Festo
Festo

Водещи компании участват на Изложбата и форума за Югоизточна Европа

23.05.2013   |   Предстоящо
 

Броени дни остават до началото на Форума за Югоизточна Европа, който ще се проведе от 29-ти до 31-ви май в ИЕЦ, в София. Организаторите от Виа Експо отчитат силен интерес от страна на чуждестранни компании към нашия пазар, като 47 % от изложителите са компании от 17 държави.  Изявата ще представи напредъка по отношение на прилагане на екологични решения и бъдещите перспективи за устойчивото развитие на целия регион.

Соларните технологии отново имат най-силно присъствие на експозиционната площ, като през 2011 г. те завоюваха 50 % от новоинсталираните мощности в световен мащаб. 

Последните тенденции са свързани с процеси на децентрализация в соларната индустрия - производството на слънчевата енергия се изнася в максимална близост до потреблението. Това определя и повишаването на интереса към сградноинтегрираните PV системи и хибридни системи за off-grid приложения, които ще бъдат показани от Чепъков, ЕС-3, Соларентърпрайз, Екоел, FVG Energy и др.

Eurosol е доставчик на едро на фотоволтаични модули, инвертори и др. соларни компоненти, като през 2011 г. получава RAL отличие за качеството на изпълнение на фотоволтаични централи (RAL GZ 966) от Германския институт за качество и сертифициране.

Сред изложителите са Krannich Solar, Solar Ways, Solarmax (Sputnik Engineering), Luxim и др., които предлагат голямо разнообразие от фотоволтаични системи и компоненти.

3К ще демонстрира соларни водни помпи за бита, селското стопанство и индустрията. Сред изложбените експонати ще бъдат токозахранващи системи и решения за мълниезащита на Лема Трейдинг, Парадайс Електрик Консулт и Интернешенъл Пауър Съплай.

Новостите в хидроенергетиката ще бъдат представени от Global Hydro Energy и Cink Hydro – Energy - доставчици на турбини Пелтон, Франсис и Каплан, както и технологии за оползотворяване на водната енергия.

Филкаб, традиционен участник в изложбата, има широка продуктова гама от осветителни тела, електроинсталационни материали, фотоволтаични модули и свързаните с тях носещи конструкции, инверторни станции и конектори.

Голям брой изложители, работещи в областта на био енергията, ще се включат в тазгодишното издание на изложбата. Polytechnik Luft- und Feuerungstechnik, Amandus Kahl, Richard Kablitz & Mitthof, Binowa, Biogest Energie- und Wassertechnik ще представят инсталации за биогорива. Херц Арматура, участник на Австрийския павилион, е производител на фитинги и арматура за отоплителни и охладителни инсталации, а така също и на икономични, ефективни и природосъобразни отоплителни системи - котли за биомаса - дървесен чипс, пелети и цели дърва, термопомпени и соларни инсталации.

Посетителите ще се запознаят и с многобройни решения за генериране на енергия от отпадъци.
Повишаването на енергийната ефективност е един от приоритетите в енергийната ни политика. Сградите, като едни от най-големите консуматори на енергия, имат редица възможности за намаляването на енергийното потребление чрез инвестиции в интелигентни решения.
Тазгодишното издание акцентира върху новостите в областта на сградната автоматизация и асансьорните съоръжения.

Ентел ще представи малки осветителни уредби, енергоспестяващи светодиодни осветители, компоненти за осветление, електротабла и електромери, а Солармия  - иновативно LED осветление, отличаващо се с 50 % по-голяма икономичност. Интериорно, екстериорно и аварийно осветление ще видим от Lumitron - енергоефективни LED лампи TOSHIBA и CITIZEN и интелигентната система за управление и контрол Helvar. ЛидерЛайт България, част от консорциума Инкотекс Груп, произвежда широка гама от електронни изделия – електромери и системи за отчитане на ел. консумацията, дисплеи и LED осветление. Фирмата е сред одобрените доставчици по Програмата за енергийна ефективност и зелена икономика.

Посетителите ще се запознаят с решенията от Умен Дом, компания, която работи активно в сектора на технологиите за домашна и сградна автоматизация. Пестим енергия е официален представител за България на инфрачервените отоплителни панели InfraHEAT и дистрибутор на системи за безжично управление с интелигентни термостати и инфрачервени уреди MO.EL за отопление на външни площи.

Сред изложителите ще бъде и Техем Сървисис - лидер в енергийните услуги за ефективно използване на енергия и вода. Фирмата предлага интелигентни уреди -  радиоразпределители и радиоводомери, които позволяват да се прави точно дялово разпределение.

Английската фирма Siemon е специализирана в проектирането и предоставянето на решения за висококачествено мрежово окабеляване и услуги за интелигентни сгради и центрове за данни. Базирана в САЩ, с продажби в световен мащаб в повече от 100 страни, тя предлага цялостен пакет от кабелни системи от медни и оптични влакна, шкафове, стелажи и интелигентни решения за управление на инфраструктурата.

Рейтекс Инженеринг проектира, изгражда и поддържа интегрирани системи за сигурност и комуникации, системи за домашна и сградна автоматизация, управление и дистанционен мониторинг. Тя разработва набор от електронни изделия, софтуер и фърмуер за тях.

За първи път участие в изложбата ще вземе австрийската компания Ziehl-Abegg, която има повече от 100 години опит и произвежда аксиални и центробежни вентилатори с правотокова и с електронно комутационна технология,  както и на двигатели с контролни функции. Вентилаторите на Ziehl-Abegg се използват за отопление и охлаждане и намират приложение в най-различни области - от традиционните оранжерии до съвременното железопътно строителство.

Лифтком е най-големият производител на асансьорни уредби и всякакъв вид повдигателни устройства, както и доставчик на ескалатори и на инвалидни платформи. Участие в изложбата ще вземат Пролифт и Трез, които са специализирани в инженеринг на подобен род съоръжения.

Тераком има редица реализирани проекти в области като автоматизация, а електронното оборудване за асансьори за контрол на достъпа е част от продуктовото портфолио на компанията.

Лекторите в паралелния форум ще запознаят участниците с теми, свързани с интелигентните сградни решения, финансови и законодателни стимули за изграждането на сгради с почти нулево енергийно потребление и сградноинтегрираните фотоволтаици, които станаха неделима част от архитектурната естетика.

В рамките на форума ще се проведат няколко паралелни инициативи: Европейски фондове за регионално развитие на България в периода 2014 – 2020,  проект PV GRID “Мащабно интегриране на фотоволтаиката в България”, Експертен съвет „Енергийна ефективност и сграден комфорт" и др.

     
Източник: Виа Експо

Ключови думи: Изложбата и форума за Югоизточна Европа   Виа Експо   енергийна ефективност   Лифтком   Тераком   Рейтекс Инженеринг   Siemon   Техем Сървисис   ВЕИ   соларни технологии  

Област: ВЕИ  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD

Последно от Предстоящо

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...