Industry Info  
Festo
Festo

Save the Planet – навременното събитие в областта на отпадъците

23.05.2013   |   Предстоящо
 

Хулио Гарсия Бургес, директор на Дирекция “Управление на отпадъци” на Европейската комисия приветства ‘Save the Planet’ като едно много навременно събитие с оглед предизвикателствата, пред които сме изправени в сектора на управлението на отпадъците.

По данни на експерти Европа внася 6 пъти повече ресурси, отколкото изнася. Всичко това неминуемо ще доведе до генерирането на по-големи количества отпадъци и негативно въздействие върху околната среда.

Комисията прие Пътна карта за ресурсна ефективност, която съдържа редица цели за намаляване на отпадъците и рециклиране, включително преустановяване на депонирането до 2020 г.

Хулио Гарсия Бургес подчертава, че поставените цели могат да се постигнат само чрез съвместни усилия на граждани, неправителствени организации, национални и местни органи и частния сектор.

Изложбата и конференцията “Save the Planet” ще представи най-съвременните решения за екологичното третиране на отпадъците и превръщането им в ресурси. Изявата се организира от Виа Експо в периода 29-31 май, в ИЕЦ, София.

Организаторите анонсират силно международно присъствие - директни изложители от Австрия, Белгия, България, Гърция, Германия, Дания, Италия, Латвия, Люксембург, Полша, Румъния, Турция и Чехия.

Посетителите ще имат възможност да видят технологии за компостиране, видове отпадъци, подходи за управления на депа, транспортни средства, съдове за отпадъци, оборудване за рециклиране – балиращи съоръжения, трошачки, сепаратори и екструдери, сортиращи линии и др.

Тазгодишният Австрийски павилион е разположен на значително по-голяма изложбена площ, като изложителите ще представят инсталации за производство на биогаз от отпадъци, от хранително-вкусовата промишленост и др.

Сред изложителите са Polytechnik, EREMA, IFE, AUWA, Vecoplan,Dekonta, Elkoplast, Мева България, Herbold Meckesheim, SuperDrecksKëscht®, LLA Instruments, Weiss, ОМИМ, Eкорек България, Envicons SAS, Sartori Ambiente, Рисайклинг България, Филтър, БалБок Инженеринг, Крест Груп, Гумирек, Роланд Трейдинг и др.

45 лектори от 10 държави ще вземат участие в конференцията. Темите на програмата обхващат въпроси, свързани с превенцията, намаляването, рециклирането и ефективното управление на отпадъците. Чрез примери от практиката експерти ще презентират възможностите за стимулиране на частните инвестиции в сектора на отпадъците и публично-частните партньорства.

Последният ден ще бъде посветен на биогоривата и тяхното производство от селскостопанска дейност и отпадъци.

"Въпреки че у нас депонирането остава все още най-прилаганата дейност по отношение на управлението на отпадъците, все повече се увеличава процентът на предварително им третиране в голяма част от регионалните системи. Със законодателните промени и въвеждането на технологични нововъведения, постоянно провеждащите се информационни кампании се поставя началото на един коренно различен подход – като резултатът е земя без сметища, нови материални потоци и разкриване на работни места", информираха организаторите от Виа Експо.

     
Източник: Виа Експо

Ключови думи: Save the Planet   управление на отпадъци   Австрийски павилион   Виа Експо  

Област: Екология  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
SPM Instrument

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N
Eвромаркет компресорс

Последно от Предстоящо

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...