Industry Info  
Festo
Festo

Siemens предоставя зелени енергийни решения за световното първенство по ски

01.02.2013   |   IndustryInfo Lifestyle
 

Решения за енергийна ефективност на Siemens се използват в рамките на Световното първенство по ски алпийски дисциплини, което започна тази седмица в австрийския курорт Шладминг, съобщиха за IndustryInfo.bg от компанията.

Електрически автобус на компанията ще превозва журналисти до медийния център. Благодарение на компактния си дизайн, автобусът е идеален за извършването на транспорти услуги в трафика на центъра на града. В сравнение с дизеловото гориво или използването на газ, електрическият автобус е с около 25% по-ниска консумация на енергия. Автобуси от същия вид се използват в центъра на Виена от октомври досега.

С информационна система на Siemens е оборудван международният медиен център. Благодарение на него информацията за състезанията по време на събитието може да бъде преглеждана бързо и удобно по всяко време, включително от мобилни устройства. С пълната цифровизация на цялата информация ще се спести използването на хартия, което от своя страна ще намали въздействието върху околната среда. Компанията е предоставила също технология за сигурност и противопожарна защита.

По време на световното първенство ще стартира и пилотен проект за оценката и записа на енергийните товари на големи спортни събития. Експерти на Siemens разработват сценарии за оптимизиране на консумацията на енергия при провеждането на събититето. Така върховите моменти на консумация на електроенергия могат да бъдат покрити с алтернативни, щадящи околната среда технологии - като се използва решение за съхранение на енергия SIESTORAGE.

"Искаме да превърнем Световното първенство по ски в Шладминг тази година в нещо уникално. За това мега събитие ни трябват наистина най-добрите технологии. И в крайна сметка искаме да постигнем положително въздействие върху околната среда. За постигането на тези цели Siemens е идеалният партньор за нас", коментира Петър Шрьокшнадел, президент на Австрийската федерация по ски.

Експерти от Siemens организират семинари за енергийна ефективност с представители на организаторите преди събитието, за да се повиши информираността за опазването на околната среда. На тези събития се оценява потенциалът за енергоспестяване, участниците се  информират за проблемите и начините за постигане на по-висока енергийна ефективност, като намаляват отпадъците и спестяват енергия.

Siemens има опит и традиция в областта на зимните спортни събития и вече показа своето ноу-хау по време на световното първенство в Гармиш-Партенкирхен през 2011 г. В ски зоната Amadé от Siemens вече са оборудвани 61 ски лифта с технология за задвижване, 15 от тях са в ски района на Шладминг.

В Инсбрук компанията оперира технологичен център с инфраструктурни решения и е един от водещите доставчици на енергия за опазване на околната среда. Най-новото поколение енергийно ефективни електрически двигатели за задвижване на кабинкови и седалкови лифтове използват 40% по-малко енергия, отколкото техните предшественици и са много по-тихи. В Шладминг, от началото на сезон 2008/2009 е в експлоатация нов лифт, който се захранва именно с тази високоефективна технология на компанията.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   енергийна ефективност   електромобили   управление на енергия  

Област: IndustryInfo Lifestyle  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от IndustryInfo Lifestyle

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...