Industry Info  
Festo
Festo

OMRON представя нов, високопрецизен цифров контактен датчик

16.02.2010   |   Промоции/Новости
 

Omron предлага нов, високопрецизен цифров контактен датчик   Omron разшири своята фамилия "интелигентни" датчици с въвеждането на контактен измервателен  датчик за преместване, който е един от най- високо прецизните в своя клас. Използвайки цифрова технология, ZX-T може да измерва дължина, ширина,  дебелина, диаметър, ексцентричност, равнинност, ъгъл на наклон и степен на грапавост на даден обект с разделителна способност по- малка от 0.1  mm. Този датчик не се влияе от електрически смущения или интерференция, което го прави високонадеждно, прецизно и качествено решение в приложения изискващи, стриктен контрол на качеството. Освен това, ZX-T се вписва безпроблемно в концепцията Smart Platform на Omron, така че инсталацията, пуска и експлоатацията на сензорите е въпрос на елементарни (drag-and-drop) операции върху  HMI екран.

   Гамата от датчици ZX-T включва три различни сензорни глави, пет измервателни накрайника и два усилвателя. Две от сензорните глави имат  еднакъв измервателен обхват. Единствената разлика между тях е, че едната глава е проектирана специално  за измерване с нисък въртящ момент, което я прави подходяща за използване върху повърхности с ниска  твърдост. Един от датчиците, ZX-TDS04 отличаващ се с дълъг ход се характеризира с високоточно измерване с най- високия индустриален клас  разделителна способност (0.1 mm) и  линейност (0.3% при максимален фактор на сигурност). Главите на ZX-T с  диаметър 6 mm са сред най- малогабаритните на пазара, което позволява монтирането им в ограничени  като площ пространства, както и за многоточково измерване.

   Всяка сензорна глава се отличава с дълъг експлоатационен живот, благодарение на уникалната си конструкция с линейни сачмени направляващи, които осигуряват плавно движение на плъзгащите се части. Специални гумени втулки възпрепятстват попадането на прах. Степента на защита IP67 на датчиците ZX-T осигурява  висока надеждност, което ги  прави подходящи за използване в най- тежките експлоатационни условия. 
   С всички изброени характеристики датчикът ZX-T е идеален за приложения, в които се изисква високонадежден и прецизен сензор с висока  разделителна способност, подходящ  за широк диапазон материали и повърхности. Датчиците ZX-T са подходящи за всички приложения, при които поради различни технически съображения използването на безконтактни сензори не е възможно. Датчиците ZX-T са идеално решение за  автомобилната индустрия, металообработващите машини и във всички приложения, свързани със сглобяване на машини. 

   ZX-T се отличава и с много други  полезни характеристики. Например,  разнообразни изчислителни и контролни функции позволяват измерване и качествен контрол на изделия  чрез реализиране на изход с три състояния- високо, минава и ниско. Функцията за автоматично мащабиране позволява plug-and-play присъединяване на всяка глава, а усилвателят автоматично визуализира измерваното разстояние след свързването на сензорната глава. Функцията за многоточково изчисление позволява  да бъдат свързани до 8 модула за събиране и изваждане с цел постигане на възможно най- точния резултат  от направените изчисления. ZX-T може също така да открива проблеми,  дължащи се на прекалено висока сила  на натиск, за да се избегне некоректна работа на сензора.

Датчиците ZX-T могат да се използват с най- новия софтуерен пакет на Omron - Smart Monitor, версия 3, което предоставя широки възможности за бързото им и лесно параметризиране през персонален или мобилен компютър. Резултатите от анализа на сигналите и базата данни с измерените стойности могат да се обработват допълнително, с което се разширяват възможностите, свързани с контрола на качеството. Софтуерният пакет Smart Monitor е съвместим с  всички датчици от серията ZX.  

     

Ключови думи: Omron   датчици   цифрови технологии   сензори  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от Промоции/Новости

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...