Industry Info  
Festo
Festo

Siemens отпразнува 150-годишнината на Лондонското метро

18.01.2013   |   IndustryInfo Lifestyle
 

Подземната железница в Лондон, която е най-страта в света, отпразнува по необикновен начин годишнината си. За 150-ия си рожден ден Лондонския метрополитен подготви историческо пътуване с локомотив на повече от 100 г. Тази година Siemens – един от големите спонсори на честванията, също празнува 170 години от създаването на своя филиал в Обединеното кралство.

Реставрираният парен локомотив пропътува линията Kensington Olympia – Moorgate, като премина и през части от линията Metropolitan Line, която датира от 1863 г. По това време метрото (или Tube, както го наричат лондончаните) пътувало по линия с дължина 5,6 км, която свързвала Paddington Station (Западен Лондон) и Farrington - центъра на града. Днес метрото е с дължина 400 км и превозва 1,2 млрд. души годишно. С повече от 3 млн. души, които използват подземната железница дневно, тя е най-значимата пътна инфраструктура в Обединеното кралство. С метрото пътуват толкова хора, колкото с цялата влакова мрежа в Обединеното кралство.  

В историческото пътуване взеха участие кметът на британската столица Борис Джонсън, множество официални лица, както и няколко мениджъри от Siemens – Роналд Буш, главен изпълнителен директор на сектор Инфраструктура и градове, Йохен Ейкхолт, главен изпълнителен директор на направление жп системи и Сандра Гот-Карлбауер, главен изпълнителен директор на бизнес звено Обществен транспорт.

"Метрото не само играе важна роля в живота на лондончани, но е и от голямо значение за икономическото развитие на града. В същото време то е и изключително важно за нас. През миналия ноември нашето направление Мобилност и логистика спечели поръчка за доставката на оборудване за сигнализация и контрол за тунела Crossrail. Надяваме се да продължим своите ползотворни взаимоотношения и в бъдеще и да развием нови бизнес възможности", коментира Роналд Буш, изпълнителен директор на сектор Инфраструктура и градове на Siemens.            
Siemens присъства в Обединеното кралство от 170 години, а отношенията с Лондонското метро датират от 1890 г., когато първият електрически локомотив влиза в употреба и по този начин предвещава края на парния локомотив. През 1891 г. City & South London Railway сключва със Siemens Brothers договор за доставка на два електрически локомотива.

Днес мрежата на лондонското метро е втората най-дълга в света и се очаква да се разраства още.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   електрически локомотиви   метро  

Област: IndustryInfo Lifestyle  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
ГБИТК

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com
IEC

Последно от IndustryInfo Lifestyle

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...