Industry Info  
Festo
Festo

Siemens представи ново поколение контролери Simatic S7-1500

17.01.2013   |   Бизнес
 

Направление Индустриална автоматизация на Siemens представи серията контролери от следващо поколение Simatic S7-1500, насочени към машини от среден до висок клас и промишлена автоматизация. "Новото поколение контролери се характеризира с висока производителност, разнообразие от стандартно интегрирани функционалности, включително задачи за позициониране, за максимална защита на предприятието и за лесно реализиране на приложения за безопастност", заявиха от компанията.

Според производителите, по-високата ефективност е постигната, благодарение на иновативния дизайн за лесен монтаж и безопасна работа. Конфигурируемите диагностични функции и интегрирацията в TIA Portal допринасят за лесен инженеринг и ниски разходи за проектиране. 

Новото поколение контролери Simatic S7-1500 ще бъдат лансирани на етапи. Първоначално ще бъдат представени 3 процесора CPU 1511, 1513 и 1516 за средния диапазон на производителност, всеки от тях наличен и във F-версия (failsafe) за приложения за безопасност. Те ще се различават по брой на интерфейсите, булева логика и размер на дисплея и паметта.

В зависмост от задачата за автоматизация, процесорите могат да поддържат до 32 разширителни модула на основния монтажен рак, като например нови комуникационни и технологични модули или входно-изходни модули, в същия дизайн като новата разпределената периферия от Siemens - ET 200MP.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   Simatic S7-1500   разпределени периферии   контролери  

Област: Автоматизация  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА
на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...