Industry Info  
Festo
Festo

Започва екологичният форум, организиран от ВиаЕкспо

03.06.2010   |   Събитията
 

Днес, 3 юни, започва първият международен форум Save Energy, Save Water, Save the Planet (Разумно използване на енергията и водата за опазване на планетата) организиран от Виа Експо в НДК, София. Събитието обединява в своя формат конференция и изложба и ще продължи до 5 юни.
Според организаторите, когато лозунгът на ЕС е 20% от производството на енергия да е от ВЕИ, е време да се помисли как да бъдат намалени вредните емисии на останалите 80%, базирани на изкопаемите горива. Съществуващите децентрализирани енергийни технологии могат да понижат разходите за доставка на енергията, както и да намалят въглеродните емисии и други вредни замърсители. Такава задача именно си е поставила Световната асоциация за децентрализирано производство на енергия (WADE). Нейният изпълнителен директор Дейвид Суит ще ръководи панела за децентрализирана енергия / когенерация по време на екологичния форум.
Първото по рода си мероприятие ще бъде място за обмен на идеи и иновативни практики в областта на: енергийната ефективност, управлението на водните ресурси и третиране на води, мениджмънт на отпадъци и рециклиране.
Холандия като световен лидер в развитието и прилагането на екологични практики и ноу-хау е фокус–страна. В рамките на изложбата ще има колективно участие на холандски фирми, реализирано със съдействието на Икономическия отдел към Посолство на Кралство Нидерландия в България, Нидерландското партньорство в управлението на отпадъците и Нидерландското партньорство в управлението на водите. Изложителите ще имат възможност за създаване на директни бизнес контакти с мениджъри, инвеститори, представители от общините, финансови институции, архитекти, строителни предприемачи и специалисти от всички браншове на икономиката.
Основна цел на форума е да съдейства за внедряване на иновативни екологични практики и технологии, които ще окажат положителен ефект върху устойчивото развитие на целия регион.

     
Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...