Industry Info  
Festo
Festo

Иновативно решение на VIPA внедрено в Kraft Foods

29.03.2010   |   Реализации
 

Българската инженерингова компания LogiSoft извърши модернизация на линия за производство на шоколад във фабриката на Kraft Foods в гр.Своге, без прекъсване на производството, информира инж. Венелин Алексиев от фирма Атикс - партньор на LogiSoft и ексклузивен дистрибутор на VIPA. "Модернизацията на линията бе осъществена на базата на иновативно решение от фирма VIPA за интелигентно, бързо и безопасно преобразуване на приложения под управлението на S5® в приложения, управлявани от S7® на Siemens. Бих определил избраното решение като особено актуално за настоящия тежък за индустрията етап на финансова криза", заяви инж. Алексиев.
"В България се експлоатират множество стари системи, а модули от фамилията S5 вече не се произвеждат, което прави изключително трудно поддържането им и невъзможно разширението им. Миграцията на съществуващите стари системи за автоматизация, базирани на контролери S5, към S7 изисква солидни финансови, времеви и технически ресурси", коментират от фирма Атикс. "VIPA предлага интерфейсен модул, който се инсталира в съществуващата входно - изходна S5® система и посредством Profibus-DP я интегрира в S7® среда. Това решение позволява системи с централни и разширителни модули 115U, 135U и 155U да се интегрират успешно и за минимално време в приложения, управлявани от S7®", допълват те.

     

Ключови думи: линия за производство   интерфейсен модул   автоматизация  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
ГБИТК

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com
IEC

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...