Industry Info  
Festo
Festo

Три пъти повече заетост в аутсорсинг индустрията до 2017 г. прогнозират от БАА

27.11.2012   |   Събитията
 

Три пъти ще се увеличи броят на заетите в аутсорсинг индустрията в България до 2017 г., предвиждат от Българска аутсорсинг асоциация.

В момента в сектора работят между 12 и 15 хил. души, според данни на световната анализаторска компания McKinsey & Company. Двуцифрен ръст на аутсорсинг индустрията и позициониране на България в топ 10 на най-атрактивните дестинации за развиване на аутсорсинг услуги в международната класация на A. T. Kearney, бяха също част от прогнозите, представени от новосъздадената Българска аутсорсинг асоциация (БАА).

Това е първата българска бизнес асоциация в сектора на изнесените услуги в областта на икономиката на знанието - бизнес и ИТ процеси и такива, свързани с анализ и обработка на информация и управление на човешките ресурси. Нейни учредители са компаниите, които представляват всички тези на направления на индустрията: AII Data Processing, Atos Bulgaria,  Bulpros, Coca-Cola Hellenic IТ Services и Sofica Group. Асоциацията води и разговори за членство с други компании  в сектора като Hewlett-Packard, Siemens Enterprise Communications Service Centre и Sutherland Global Services.

„Считаме, че настоящата икономическа ситуация налага обединени усилия на бизнес и държавни институции за привличане на повече инвестиции в аутсорсинг сектора в България. Това е предпоставка за развитие на една от приоритетните индустрии за икономиката ни и сериозна възможност за намаляване на младежката безработица в страната ни”, каза г-н Стефан Бумов, председател на БАА.

Борислав Стефанов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, представи възможностите за съвместни  инициативи с Асоциацията за позициониране на българската аутсорсинг индустрия на международните пазари, което е сред първите стъпки, планирани от организацията.

     
Източник: БАА; снимка: sxc.hu

Ключови думи: аутсорсинг   индустрия   БАА   инвестиции  

Област: Събития  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD

Последно от Събитията

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...