Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Аутомотив Клъстер България отбеляза 12 години успешна дейност в подкрепа на българската автомобилна индустрия

11.07.2024   |   Начало»Събития
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

На 10 юли 2024 г. Аутомотив Клъстер България (АКБ) отбеляза своята 12-а годишнина, обръщайки поглед към досегашните успехи и бъдещата визия за сектора.
 
От своето създаване през 2012 г. Клъстерът се утвърди като водеща организация, която подкрепя развитието на автомобилната индустрия у нас. По повод годишнината АКБ отчете значителни успехи в привличането на нови инвестиции, интегрирането на иновации и осъществяването на партньорства с бизнеса, държавната власт и образователните институции.
 
"През годините Аутомотив Клъстер България доказа своята ключова роля в установяването на България като водещ технологичен хъб на световната индустриална карта, поощрявайки излизането на българските компании на международни пазари и развивайки успешни сътрудничества с международни организации", посочиха от АКБ.
 
"Горди сме, че аутомотив секторът е сред най-бързо развиващите се браншове в страната през последните 12 години, изграждайки отлична екосистема от високотехнологични компании. Щастливи сме, че те са конкурентоспособни на международните пазари и успешно интегрират в своята дейност тенденциите на световните революции в автомобилната индустрия", заяви арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Аутомотив Клъстер България.
 
Към днешна дата компаниите, опериращи в българската автомобилна индустрия, наброяват 380. Секторът съставлява над 10% от БВП на страната и в него са заети повече от 80 000 специалисти. Днес в 80 - 90% от произведените в Европа автомобили има части и компоненти от България.
 
"Благодарни сме за ползотворната и активна работа с нашите членове и партньори, с които споделяме обща визия за развитие и модернизиране на сектора. С пълна увереност отправяме поглед към бъдещите проекти и инициативи, с които ще продължаваме да разгръщаме иновационния капацитет на българската автомобилна индустрия", посочи още арх. Станиславов.

     
Източник: АКБ

Ключови думи: Аутомотив Клъстер България   АКБ   автомобилна индустрия  

Област: Бизнес  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Международен панаир Пловдив 2024
Automotive Cluster
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...