Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Рекорден брой сделки са сключени на drupa 2024

03.07.2024   |   Начало»Събития
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Тазгодишното издание на международното изложение на печатната и опаковъчната индустрия drupa в Дюселдорф счупи всички рекорди, обявиха организаторите от Messe Duesseldorf. От 28 май до 7 юни 1643 изложители от 52 държави представиха впечатляващи иновации, нови решения и тенденции, давайки ясна представа за напредъка и потенциала на целия сектор.

Делът на посетителите от чужбина бе 80%, като те пристигнаха от рекордните 176 държави. След Европа най-много бяха посетителите от Азия – 22%, и Америка – 12%. Азия, Южна Америка и регионът на Близкия Изток и Северна Африка демонстрират голям потенциал за растеж, което се потвърди от значителното увеличение на броя на изложителите и поръчките от тези региони. 

Много водещи компании от сектора като Bobst, Canon, Fujifilm, Heidelberger Druckmaschinen, HP, Horizon, Koenig & Bauer, Komori Konica Minolta, Kurz и Landa, обявиха, че броят на сключените договори по време на изложението значително надхвърля очакванията им. В някои случаи предварително зададените цели по отношение на продажбите са изпълнени още в първите дни на drupa 2024.

Проучването сред посетителите показва, че около 96% от тях са постигнали предварително набелязаните цели. Над 50% от посетителите са от печатната индустрия. Следва опаковъчната индустрия, чийто дял значително нараства и мнозина изложители я считат за важна възможност за растеж. drupa 2024 привлече общо 170 000 посетители.

Автоматизация и устойчивост

Автоматизацията бе във фокуса на вниманието тази година, като акцентът бе поставен върху изкуствения интелект и интелигентните работни потоци, включително софтуерните решения. Стана ясно, че цифровите и аналоговите технологии идеално се допълват и извличат ползи едни от други. Традиционните лидери в сектора представиха широка гама от цифрови решения, а цифровите пионери интегрираха конвенционални компоненти в своите предложения. Роботиката игра важна роля в изложбените зали в Дюселдорф и илюстрира пътя към умните фабрики.

Устойчивостта бе друга важна тенденция, демонстрирана на изложението. Изложителите я илюстрираха с множество практически ориентирани разработки и конкретни решения. Основен приоритет се дава на ресурсната ефективност и на пътя към функционираща кръгова икономика. В допълнение инициативата Touchpoint Sustainability на Германската асоциация на машиностроителните компании (VDMA) показа актуалното състояние на иновациите, представи добри практики и даде дългосрочна прогноза за бъдещето на устойчивата печатна индустрия.

Перспективата за бъдещето

drupa 2024 също така ясно показа, че секторът има голям потенциал за в бъдеще, въпреки множеството предизвикателства, и че перспективата е обещаваща. През последната фискална година световната печатна индустрия по данни на Smithers постига оборот от около 840 млрд. евро и продължава да се развива с различен темп по света.

"На drupa 2024 научихме от първа ръка колко важна и стабилна е тази индустрия", коментира Сабине Гелдерман, директор на drupa за портфолиото печатни технологии. "Общността е решена да наложи курс към общо бъдеще. Обмяната на опит с хора от всички държави и всички сегменти на индустрията бе изключително обогатяваща и вдъхновяваща. Посрещнахме около 50 големи делегации от различни държави и множество международно активни асоциации и организации избраха drupa като идеалното място за своите конференции и срещи."

Следващото издание на drupa ще се проведе през 2028 г.

     
Източник: Messe Duesseldorf; Снимка: Messe Duesseldorf/ctillmann

Ключови думи: Messe Duesseldorf   drupa   печатна индустрия   опаковъчна индустрия   ГБИТК  

Област: Събитията  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии

Германска фирма търси български партньори за сглобяване на щепселни съединители и оптични компоненти


Започна ранното записване за участие в interpack 2026


BAU 2025 поставя акцент върху съобразеното с климата строителство


Българска бизнес делегация с фирми от електронната индустрия посети Бавария


Стартира регистрацията за участие в международното изложение PaintExpo 2026

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Международен панаир Пловдив 2024
Automotive Cluster
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...