Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Развитието на автомобилната индустрия в България бе обсъдено на събитие в Европейския парламент

19.06.2024   |   Начало»Събития
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

На 18 юни 2024 г. в Европейския парламент в Брюксел се проведе събитието "Ускоряване на иновациите: Разкриване на софтуерната мощ на България в автомобилния сектор", организирано съвместно от членовете на Европейския парламент Андрей Ковачев и Ева Майдел и Аутомотив Клъстер България. Събитието събра представители на европейските институции, бизнес лидери и експерти в областта на автомобилната индустрия.

Събитието започна с B2B срещи, като участниците имаха възможността да обменят идеи и да установят нови партньорства. Официалното откриване беше направено от Андрей Ковачев, член на Европейския парламент и член на групата на Европейската народна партия (ЕНП).

След това изказване направи Илияна Иванова, европейски комисар за иновации, изследвания, култура, образование и младежта, която подчерта значението на иновациите и технологичния прогрес за бъдещето на Европа и ролята на България в този процес.

Евродепутатът Ева Майдел приветства присъстващите и подчерта важността на събития като това за развитието на европейската автомобилна индустрия.

Основната част от програмата включи презентации на ключови фигури от българския автомобилен сектор. Арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Аутомотив Клъстер България, и Димитър Димитров, изпълнителен директор на Digital Lights, представиха потенциала на България в областта на автомобилния софтуер. Евродепутатът Андрей Новаков сподели своята визия за транспортната политика на Европейския съюз.

Представители на водещи компании като Bosch Engineering Center Sofia и Visteon Sofia също участваха в събитието. Константин Конов, изпълнителен директор на Bosch Engineering Center Sofia, и Велизар Димов, вицепрезидент по продуктова доставка в Европа на Visteon, представиха иновациите и постиженията на своите компании.

Събитието завърши с презентация на Американската търговска камара в България, представена от изпълнителния директор Иван Михайлов.

След официалната част участниците имаха възможността да продължат дискусиите и да създадат нови контакти по време на последващото нетуъркинг събитие.

Събитието беше изключително успешно и подчерта значението на сътрудничеството и иновациите за развитието на автомобилната индустрия в България и Европа, посочват от Аутомотив Клъстер България, като допълниха, че организацията работи успешно за поставянето на началото на ново сътрудничество с Европейския алианс.

     
Източник: Аутомотив Клъстер България

Ключови думи: Аутомотив Клъстер България   Bosch   Visteon   автомобилна индустрия  

Област: Събитията  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Международен панаир Пловдив 2024
Automotive Cluster
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...