Industry Info  
Дебулко
Дебулко

NuernbergMesse обяви водещите теми на предстоящото издание на FachPack през септември

13.06.2024   |   Начало»Събития
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

"Преходът в опаковките" ще бъде темата на предстоящото издание на международното изложение за опаковъчната индустрия FachPack 2024 от 24 до 26 септември в Нюрнберг. В 11 изложбени зали близо 1400 изложители ще покажат иновативни опаковъчни решения за промишлени и потребителски стоки от различни сегменти.

Сред дискутираните теми на изложението ще бъде и Директивата на Европейския съюз за опаковките и отпадъците от опаковки, приета в края на април т. г. FachPack 2024 се очаква да даде отговори на въпроси, свързани с рециклирането, повторната употреба и използването на рециклирани материали.

FachPack събира заедно международни експерти и представители на сектора, търсещи идеи, с лидерите на пазара, утвърдени малки и средни предприятия и стартиращи фирми в 11 изложбени зали. "Тук обаче не се показват само решения за опаковане, опаковъчни материали, аксесоари, опаковъчни машини и технологии. Ключовите процеси, свързани с автоматизацията, маркирането и етикетирането, отпечатването на опаковките и последващата обработка и интралогистиката, също могат да бъдат видени в Нюрнберг", коментира Хайке Слота, изпълнителен директор Изложения в NuernbergMesse.

Изложителите ще покажат най-новите технологии и опаковъчни решения от ежедневно значение за множество сектори като храни, луксозни стоки и напитки, фармацевтични продукти, козметика, химически продукти, здравеопазване, нехранителни стоки, храни за домашни любимци и други потребителски стоки. Посетителите от сегменти като автомобилната индустрия, технически артикули, медицински технологии и други промишлени стоки също ще има какво да видят в Нюрнберг през септември.

Ключовите въпроси и промени в опаковъчната индустрия

FachPack 2024 ще насочи вниманието към ключовите въпроси и промени в опаковъчната индустрия, акцентирайки върху тенденциите, които оказват най-голямо влияние върху сектора като устойчивостта и новата Директива на ЕС за опаковките и отпадъците от опаковки.

Новият регламент има амбициозната цел да спомогне за намаляване на отпадъците и замърсяването на околната среда. Компаниите се насърчават да инвестират в нови и по-екологични решения. По-голямата прозрачност за потребителите чрез промени в етикетирането също става задължителна. Законодателството обаче търпи критики от страна на различни предсатвители на сектора по отношение например на практическата приложимост на изискването за рециклируемост и използването на рециклати, особено в приложения с храни. Бремето за МСП е друг въпрос, по който има критики. В този смисъл директивата трябва да балансира между устойчивостта и икономическата реализуемост, което ще зададе курса на бъдещата европейска екологична и икономическа политика, посочват организаторите на изложението и допълват, че този въпрос ще бъде подложен на обстоен дебат на FachPack 2024.

Темата за устойчивостта ще бъде широко застъпена и в съпътстващата програма на изложението, включваща форумите PACKBOX, INNOVATIONBOX и SOLPACK. Сред акцентите ще бъдат кръговата икономика, новата Директива на ЕС за опаковките и отпадъците от опаковки, поведението на потребителите и марките, автоматизацията и изкуствения интелект, алтернативните опаковъчни решения, нови суровини, иновации и технологични пробиви. Научни проекти и потенциални решения за различни проблеми също ще бъдат представени.

Повече за FachPack 2024 вижте тук.

     
Източник: NuernbergMesse

Ключови думи: NuernbergMesse   FachPack   опаковъчна индустрия  

Област: Предстоящо  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Международен панаир Пловдив 2024
Automotive Cluster
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...