Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Cleanzone 2024 с акцент върху технологичните иновации, устойчивостта и квалификацията на кадрите

15.05.2024   |   Начало»Събития
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Messe Frankfurt обяви водещите теми на предстоящото издание на изложението за решения и технологии за чисти помещения Cleanzone, което ще се проведе на 25 и 26 септември т. г. във Франкфурт. Тази година изложителите ще представят най-новите тенденции и решения в сферата на технологиите и иновациите, енергийната ефективност и устойчивост и обучението на кадрите за сектора.
 
Cleanzone свързва много различни един от друг индустриални сектори, предлагайки всеобхватен поглед върху най-новите решения за производствена и изследователска дейност, отбелязват организаторите от Messe Frankfurt. Изложители и посетители от всички важни сектори на приложение, включително фармацевтичната индустрия, биотехнологиите, химическата индустрия, медицината, хранителната индустрия, производството и обработката на пластмаси, микроелектронното производство, оптиката и лазерните технологии, авиоокосмическата и автомобилната индустрия, ще се събират във Франкфурт за 11-и път.

Технологии и иновации за широк кръг от приложения

В почти всяка индустрия продуктите се произвеждат в чиста среда и техническите детайли са от решаващо значение. Обхватът на темата се простира от автомобилостроенето до биотехнологиите и фармацията. Производството на медицински канабис, например, изисква асептични производствени процеси и чисти помещения. Такива технологии се използват и при демонтирането на атомни централи и в производството на полупроводникови компоненти, батерии и компоненти за електромобили и други. В тези случаи трябва да се изпълнят специални изисквания по отношение на качеството и специфични стандарти, за да се гарантира ефективното производство. Иновации, като тези в сферата на дигитализацията и изкуствения интелект, движат сектора напред и същевременно допринасят за устойчивостта и успеха на компаниите.

Енергийна ефективност и устойчивост в чисти помещения

Как може да се спести енергия в чисто помещение – това е най-големият проблем в индустрията. Нова енергия, енергийна оптимизация, въглероден отпечатък, нови регулации и сертификация са ключовите думи тук. Регулациите за таксономията като част от Зелената сделка на Европейския съюз изправят специалистите в сферата на чистите помещения пред нови предизвикателства. Екологичните и устойчиви характеристики трябва да станат измерими. Това налага предприемането на нови действия и поставянето на нови цели. Също така обаче това създава и възможности, тъй като успехите в сферата на устойчивостта са добри за репутацията на компаниите.
 
Решения за пестене на енергия включват гъвкаво планиране, нови производствени методи като "дишаща фабрика" и продуктови иновации, като например в сферата на отстраняването на влажността от чистите помещения.

Образование, учене през целия живот и професионална квалификация

Важно условие за постигането на растеж и целите за устойчивост от компаниите в сектора на чистите помещения е наличието на квалифициран персонал. По-конкретно, специфичното ноу-хау, изисквано за планиране и опериране на чисти помещения, не може да се придобие посредством само едно обучение. По-скоро то се придобива с опита, постоянно обучение и учене през целия живот. Индустрията е засегната и от общия недостиг на персонал. Един от начините да се обучи и да се привлече квалифициран персонал е да се подобри имиджът на компаниите от сектора.
 
"Технологиите за чисти помещения се използват в почти всички високотехнологични производствени процеси", коментира Аня Диете, директор на Cleanzone. "Ето защо Cleanzone е толкова вълнуващо изложение. Със своя интердисциплинарен подход то събира заедно експерти от много различни една от друга индустрии. Изложението предлага на компаниите в сектора на чистите помещения отлична платформа да покажат решенията си и да бъдат по-видими като индустрия."
 
Изложението се провежда на всеки две години, като в предходното издание през 2022 г. се включиха 82 изложители от 17 държави и над 1500 посетители от 38 държави.
 
Повече за Cleanzone 2024 вижте тук.

     
Източник: Messe Frankfurt; Снимка: Messe Frankfurt Exhbition

Ключови думи: Messe Frankfurt   Cleanzone   чисти помещения  

Област: Предстоящо  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии

Над 151 000 посетители видяха новостите в осветителния и сградния сектор на Light + Building 2024


Messe Frankfurt добавя LightFair в Лас Вегас към портфолиото си от събития с марката Light + Building


Близо 80% е делът на чуждестранните изложители, заявили участие в Light + Building 2024


Бъдещето на устойчивите и енергийноефективни сгради се превръща в реалност в специална зона на Light + Building 2024


Новите технологии срещат изтънчения дизайн в осветлението на Light + Building 2024

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...