Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Над 100 компании се включиха в 12-ото издание на работодателското изложение на ТУ – София

23.04.2024   |   Начало»Събития
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

На 16 април т. г. в Технически университет – София се проведе 12-ото издание на работодателското изложение "Стажове". Събитието бе открито от ректора на ТУ – София проф. дн инж. Иван Кралов в присъствието на проф. д-р инж. Лидия Гълъбова, зам.-ректор международна дейност и интеграция, проф. д-р Георги Венков, зам.-ректор учебна дейност, акредитация и академичен състав, и Илия Даракчиев, председател на Студентския съвет на ТУ – София.

Изложението "Стажове" е традиционен форум, по време на който работодатели се срещат със студенти и намират своите бъдещи кадри. Представителите на бизнеса активно участват в учебния процес като преподават, задават курсови и дипломни работи, казусни задачи и проекти. По този начин обучението се адаптира към изискванията на бизнеса и студентите имат възможност да натрупат практически знания и умения, предпоставка за успешна професионална реализация, отбеляза проф. Кралов.

Проф. Гълъбова изтъкна значението на събитието, като възможност за студентите да се запознаят с бъдещите си работодатели, да разберат какво им предстои в практиката и да добият увереност, че знанията и уменията, получени в ТУ – София им гарантират успешна професионална кариера.

Тази година във форума се включиха над 100 компании, 30% от които чуждестранни, което по думите на проф. Гълъбова е доказателство за ползотворното партньорство на ТУ – София с бизнеса.

От името на Студентския съвет Илия Даракчиев призова студентите да се възползват от възможностите на форума за нови контакти с работодателите и намиране на подходящи позиции за професионален стаж и най-важното – да натрупат опит в реална работна среда.

Изложението предизвика огромен интерес сред студентите, които през целия ден провеждаха разговори на щандовете на фирмите, разположени в 1-ви, 2-ри и 12-ти учебен блок на университета, посочват от висшето учебно заведение.

Форум "Стажове 2024" продължи и на 17 април в ТУ – София, филиал Пловдив с участието на над 50 компании.

     
Източник: ТУ – София

Ключови думи: Технически университет – София   Стажове  

Област: Образование  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...