Industry Info  
Дебулко
Дебулко

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Нови стандарти и комфорт в тръбните връзки с тръбните куплунги и компенсатори от Хенлих

Хенлих представя изключително издръжливи на опън и ъглови деформации тръбни куплунги за постоянно свързване на тръбопроводи на утвърден швейцарски производител. Решенията налагат нови стандарти и комфорт в тръбните връзки.
 
Куплунгите на швейцарския производител намаляват вибрациите, шума и хидравличните удари, което премахва напрежението и удължава експлоатационния живот на тръбопроводите. Това, което ги отличава от конвенционалните заварки и фланци и ги прави предпочитан начин на свързване по цял свят, е възможността да поемат аксиални движения от 5 до 20 mm, ъглови измествания до 5° и да свързват тръби с различни диаметри и материали, без да е необходима предварителна подготовка на присъединителните краища.
 
Тръбните куплунги предлагат редица преимущества:

  • намаляват времето за ремонт;
  • осигуряват бързо разединяване на системата;
  • гарантират надеждно уплътняване на подбити и грапави краища;
  • без свободни (хлабави) компоненти;
  • изискват минимално място за монтаж;
  • малко тегло;
  • не изискват заваряване;
  • монтират се лесно, независимо от атмосферните условия и без риск от пожар и/или експлозия;
  • конструкция, която позволява завъртане за лесен достъп до стягащите болтове и пести много място и маса на тръбното трасе.

Приложения

Тръбните куплунги, предлагани от Хенлих, са подходящи за приложение в гражданското и промишленото строителство, корабостроенето, ТЕЦ, ВЕЦ, за вграждане в машини. Поемат внезапни напрежения по трасето и са идеални при сеизмични модернизации.
 
Отличното съотношение между цена и швейцарско качество ги прави подходящи за множество приложения в газо-, водо- и въздухопреносни мрежи.

Надеждни решения за поемане на движения в тръбни системи

Хенлих предлага също така и компенсатори, които служат за поемане на движения в тръбни системи, породени от температурна разлика между околната среда и флуида в тръбопровода. Те често се използват за гасене на вибрации и буфериране на хидравлични удари и натоварвания и се изработват от различни материали в зависимост от работния флуид (течност или газ).
 
Според движенията, които могат да абсорбират, се предлагат аксиални, латерални, ъглови и универсални компенсатори, а в зависимост от материалите за изработка могат да бъдат метални, еластомерни и текстилни.

Метални компенсатори

Металните силфонни компенсатори са компактни, могат да се инсталират навсякъде по тръбопровода без специални инструменти, не изискват специални монтажни камери и почти не се нуждаят от поддръжка.


 
Използването им гарантира надеждна и ефективна защита на тръбопровода от статични и динамични натоварвания, възникващи от деформации, вибрации и хидравлични удари.
 
Употребата на висококачествени материали, като въглеродни стомани, дуплекс, алуминий, титан и високоникелови сплави, позволява на металните компенсатори да се използват при най-сурови условия и флуиди.

Гумени компенсатори

Гумените компенсатори абсорбират аксиални, латерални и ъглови отклонения от топлинните промени в дължината на тръбопровода. Предотвратяват предаването на механични вибрации от машини, апарати или помпи към свързания тръбопровод, компенсират напреженията и неточностите при монтажа и в съответствие с изискванията за приложение са в състояние да издържат на налягане до 40 bar.


 
Произвеждат се както единични, така и серийни продукти с максимален диаметър до 5 m, индивидуален дизайн, изчислени в съответствие с изискванията на клиента.

Текстилни компенсатори

Текстилните компенсатори се отличават с ръчна изработка – слой по слой, в точно съответствие със спецификацията на клиента. За тази цел, освен точната геометрия на връзката, са нужни данни за работната среда, температура, налягане и необходимата компенсация на отклонението.


 
При работни температури до 1200°C и налягане до 0,3 bar, компенсаторите от текстил могат да поемат значителни отклонения в аксиални, латерални и ъглови движения в зависимост от типа.
 
Екипът на Хенлих са е на разположение за консултации и съдействие при избора на точното решение за Вашето приложение. Повече информация вижте тук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хенлих ООД
4204 Царацово
Голямоконарско шосе 17
https://g.page/HennlichBulgaria
Тел.: +359 32 511 326 (327)
Тел./факс: +359 32 621 929
E-Mail: office@hennlich.bg
http://www.hennlich.bg

     
Източник: Хенлих

Ключови думи: Хенлих   HENNLICH   куплунги   съединителни елементи   компенсатори   тръбопроводи   тръбни системи  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...