Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Schneider Electric започва изграждането на втория си високотехнологичен завод в България

21.03.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Schneider Electric започва изграждането на втория си високотехнологичен завод в България. На церемонията по първа копка в Пловдив присъстваха посланикът на Франция у нас Н. Пр. Жоел Мейер, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, заместник-министърът на иновациите и растежа Мартин Гиков, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Мила Ненова, заместник-кметът на Пловдив за образование, бизнес развитие и европейски политики Владимир Темелков, заместник-кметът на Марица Николай Стаматов, кметът на Радиново Йордан Дашев, изпълнителният директор на Тракия икономическа зона (ТИЗ) Пламен Панчев и още изтъкнати представители на местните власти, бизнес и браншови организации и партньори на Schneider Electric.
 
"В началото на месеца получихме статуетката "Инвеститор на годината" и това е признание не само за Schneider Electric, но и за партньорството, което успяхме да постигнем с българската държава с намерението да построим изцяло нов завод. Като първа стъпка стартираме с фабрика от 8300 декара. Самата площ тук, която е закупена от Schneider Electric България, е 100 декара с намерение да растем до максимална степен в следващите 10 години", сподели Мартин Йорданов, директор на Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив, по време на церемонията.


 
"Приоритет на Schneider Electric оттук нататък е, че корпорацията определя България като изключително стратегическа единица и предизвикателството пред нас е да поддържаме бизнеса тук, в Тракия икономическа зона, и да растем с увеличение на нашето продуктово портфолио и на пазара от гледна точка на крайни продукти и дестинации, до които доставяме", допълни още той.

Инвестиция в размер на 107 млн. лв.

Инвестицията за изграждането на новия завод на Schneider Electric в Пловдив възлиза на 107 млн. лв. В него ще се асемблират, тестват и опаковат автоматични прекъсвачи и други електропродукти за ниско напрежение.
 
"Schneider Elextric е не само пример за инвестициите, които прави, но и за създаването на нови работни места. Компанията е водеща сила в иновациите, които увеличават продуктивността и насочват усилията към ефективно използване на енергията и постигане на нулеви въглеродни емисии. Искам да поздравя Schneider Electric за техния нов проект и да благодаря на българските институции за това, че го подкрепиха", посочи Н. Пр. Жоел Мейер.
 
Целта на компанията е създаването на високотехнологично индустриално съоръжение от най-съвременен тип. Основният стремеж на инженерния екип на Schneider Electric e новото предприятие да покрие глобалните вътрешни стандарти на компанията за Advanced Smart Factory, както и да получи златен LEED сертификат за изграждането на самата сграда. Всичко това ще удостовери постигането на много ниски емисии, включително при вложените строителни материали, както и високи нива на енергийна и производствена ефективност.

Най-новите технологии и решения

В новия завод се предвижда внедряването на автоматизации в управлението на сградата и производствените процеси, които са част от собственото портфолио на компанията, както и система за енергиен мениджмънт и възобновяеми енергийни източници, присъединени към сградата чрез дигитални решения за управление на енергията от Schneider Electric.


 
"Като глобален лидер в енергийната ефективност и устойчивото развитие Schneider Electric се стреми винаги към най-новите технологии и решения. След прилагането им в нашите фабрики ние споделяме и развиваме тези практики в нашата екосистема от партньори, доставчици и изпълнители. По този начин Schneider Electric повишава нивото на компетентност и знания в местната среда", посочи Мартин Гънчевски, мениджър по безопасност, околна среда и енергийна ефективност в Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив и основна фигура за реализацията на проекта за новия завод.
 
Проектант на новия завод е IPS Bulgaria. Компанията има дългогодишно партньорство с Schneider Electric в България, включително при работата върху съществуващата вече Умна фабрика в Пловдив. Заводът ще се изгражда от Главболгарстрой, като предстои още един тръжен кръг, след който ще станат ясни и останалите изпълнители.

     
Източник: Schneider Electric

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   електрически прекъсвачи  

Област: Проекти  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от Проекти

11.04.2024   |   Български ВиК холдинг ще получи 400 млн. лв. за проекти по НПВУ


11.04.2024   |   Аурубис инвестира 2,25 млн. лв. в развитието на общините Пирдоп, Златица и Антон


10.04.2024   |   Банско започна подмяната на старото улично осветление с енергийноефективно


10.04.2024   |   Шишеджам разширява производството на стъкло с покритие в Турция, Италия и България


08.04.2024   |   Momberg успешно реализира мащабен проект в Бразилия в сътрудничество с Rittal и Eplan

ABB Bulgaria
 
реклама
е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от Проекти

11.04.2024   |   Български ВиК холдинг ще получи 400 млн. лв. за проекти по НПВУ


11.04.2024   |   Аурубис инвестира 2,25 млн. лв. в развитието на общините Пирдоп, Златица и Антон


10.04.2024   |   Банско започна подмяната на старото улично осветление с енергийноефективно


10.04.2024   |   Шишеджам разширява производството на стъкло с покритие в Турция, Италия и България


08.04.2024   |   Momberg успешно реализира мащабен проект в Бразилия в сътрудничество с Rittal и Eplan

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...