Industry Info  
Дебулко
Дебулко

БАИ отличи най-значимите инвестиционни проекти за 2023 г.

08.03.2024   |   Начало»Събития
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

На 29 февруари на официална церемония в София Българската агенция за инвестиции (БАИ) връчи годишните награди "Инвеститор на годината" за 2023 г.

Голямата награда "Инвеститор на годината" за 2023 г. получи Шнайдер Електрик България за инвестицията на стойност 107 млн. лв. в изграждането на нова производствена база на компанията в Пловдив. Отличието бе връчено от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Нидек Елесис Ар енд Ди Юръп България бе удостоена с наградата "Инвестиция в иновативен бизнес" за инвестицията от близо 5 млн. лв. в създаването на експортен екип за научна и развойна дейност у нас. Наградата връчи министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева.

Наградата в категория "Инвестиция в разширяване на бизнеса" връчи министърът на икономиката Богдан Богданов на една от най-известните марки за спорт на открито Амер Спортс България.

В категория "Инвестиция на зелено" победител стана Глас Контрибюшън за инвестиция в разширяването на стъкларския завод "Рубин" в Плевен с фокус върху намаляване на въглеродните емисии. Наградата беше връчена от изпълнителния директор на БАИ Мила Ненова.

Три стартиращи предприятия получиха награда за успешен стартъп

Технически компоненти България спечели наградата "Инвестиция в човешки капитал", а отличието за устойчив бизнес отиде при Бадер България. Наградите връчиха съответно министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и изпълнителният директор на Българската банка за развитие (ББР) Цанко Арабаджиев.

Община Стара Загора ще обявена за общината с най-много инвестиции за 2023 г. Наградата бе връчена от заместник-министъра на вътрешните работи Христо Стефанов на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров.

Наградата "Инвестиция с нисък въглероден отпечатък" отиде при Хайделберг Матириълс – Девня цимент, а "Инвестиция с висок принос за развитие в региона" – при Синьо лято.

Тази година наградата "Успешен стартъп" получиха три стартиращи предприятия – Барин Спортс, Келвин Хелт и Дайе, а две компании взеха приза "Иновативен продукт" – Дронамикс Кепитъл и Евротръст.

На тържествената церемония присъстваха министри, представители на местната власт и на дипломатическия корпус, бизнес и работодателски организации, двустранни търговско-индустриални камари и др.

     
Източник: БАИ; Снимка: МИР

Ключови думи: БАИ   Инвеститор на годината   Шнайдер Електрик   Schneider Electric   Амер Спортс  

Област: Събитията  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...