Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Организирани турове на Хановерски панаир 2024 акцентират върху технологиите на бъдещето

16.02.2024   |   Начало»Събития
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

И тази година в рамките на Хановерски панаир Deutsche Messe организира тематични обиколки, които ще насочат вниманието на посетителите към водещи тенденции в индустрията. Водещото международно изложение за индустриални технологии ще събере отново изложители и посетители от цял свят в Хановер от 22 до 26 април.
 
Специализираните турове ще обхванат девет теми, като в тях ще се включат изложители от различни индустриални сектори.

Тема 1: Производство X – Ключови технологии на бъдещето

В рамките на тази обиколка посетителите ще получат ясна представя за посоката, в която се движи производствената дейност, какво професионалистите трябва да знаят и как устойчивостта може да бъде заложена в производствените процеси от самото начало. Ще бъдат посетени щандовете на компании, които движат напред Индустрия 4.0 с технологичния си принос и производството на отделни продукти по устойчив, ефективен и пестящ ресурси начин.

Тема 2: С дигитално представяне на активите (AAS) до цифровите двойници

Днес цифровите двойници съществуват в много различни форми за много различни приложения. Голямо предизвикателство е всеобхватното прилагане на технологията и AAS е възможно решение. В рамките на обиколката ще бъдат показани примери за приложения на технологията в индустрията в полза на по-високата производителност и повишаването на устойчивостта.

Тема 3: Водород + горивни клетки

Участниците в тази обиколка ще добият представа за възможностите за използване на водород в цялата верига на стойността на една компания или цяла инфраструктура. Това важи особено за независимото електроснабдяване и подмяната на технологиите на изкопаеми горива с решения, задвижвани с водород. Ще бъде показано как една компания може да стане енергийно независима с помощта на водорода. Особено интересни ще бъдат примерите за замяна на въглищата и природния газ с водород в стоманодобива, производството на стъкло или торове, посочват от Deutsche Messe.
 
Сред компаниите, включени в обиколката, са и лидери в производството на водородни превозни средства – камиони, мотокари и т. н., които предлагат решения и идеи за устойчиво управление на автопаркове.

Тема 4: Индустрията среща енергийния преход и трансформацията в транспорта

Възобновяемата енергия и транспортът са тясно свързани. Соларната енергия, вятърната енергия, биомасата и водната енергия се използват като алтернативни енергийни източници, за да се намали необходимостта от изкопаеми горива. Възобновяемата енергия играе ключова роля особено в електромобилността. Ако електричеството идва от възобновяеми енергийни източници, електромобилността помага за намаляване на емисиите на парникови газове и зависимостта от изкопаеми горива. Освен това, възобновяемата енергия може да бъде използвана и в комбинация с водородните технологии за производството на зелен водород за превозни средства с горивни клетки.
 
Все повече логистични компании и корпорации се насочват към водородната мобилност за сухопътния и морския транспорт. Синтетични горива от ВЕИ могат да се използват в конвенционалните двигатели с вътрешно горене и следователно да спомогнат за декарбонизацията на транспортния сектор. Все пак, преходът към нискоемисионни енергийни и транспортни концепции и тяхното функциониране също поставя предизвикателства пред индустрията, търговията и енергийните доставчици. Предизвикателства възникват и в сферата на съхранението и инфраструктурата.

Тема 5: Индустриален 5G

Индустриалният 5G е критично важен за умните фабрики, осигурявайки ултрабърза комуникация с ниска латентност между машините и системите. Това революционизира производството, подобрява автоматизацията, анализа на данни в реално време и отдалечения мониторинг и повишава ефективността, производителността и гъвкавостта.
 
Изложителите, включени в тази обиколка, ще представят статуквото и възможностите за растеж на частните 5G мрежи. Ще бъдат показани актуални примери за използване на 5G в промишлеността. Обиколката също така ще отправи поглед към 6G мрежите и ще покаже какво те могат да постигнат в бъдеще, какви са възможните приложни сценарии и как се случва преходът от 5G към 6G.

Тема 6: Бизнес софтуер за промишлени МСП

Как се реализират необходимите процеси за дигиталната трансформация в компаниите с помощта на софтуер? Тази обиколка ще покаже на малките и средните предприятия нови перспективи и възможности за ERP, CRM и DMS системи. Целта е да се дадат насоки за избора и внедряването на тези системи.

Тема 7: Изкуствен интелект

Тази обиколка ще покаже как изкуственият интелект навлиза в различни сфери на живота и обществото и как тази революционна технология оформя бъдещето. Участниците ще научат как приложенията на изкуствения интелект могат да подобрят ежедневието ни и да ни помогнат да се справим със сложни предизвикателства. Те ще видят невероятни примери за това как се използва изкуственият интелект в индустрията и производството за оптимизиране на процесите, автоматизация на производството и повишаване на качеството.

Тема 8: Квантови технологии

Квантовите технологии ще стават все по-важни в краткосрочен и средносрочен план в индустриални приложния като изкуствен интелект, логистика, киберсигурност и роботика, например, посочват от Deutsche Messe. В тази връзка обиколката ще се фокусира върху използването на квантови компютри, комуникация, симулации и сензори за развитието на иновации, които инициират промени в цели индустрии. По-бързо, по-прецизно и по-умно, квантовите технологии могат да допринесат за по-добрата координация и оптимизация на производствените процеси, развитието на по-прецизни измервателни устройства и значително по-мощни компютри или да позволят сериозно подобрение на сигурността в преноса на данни.

Тема 9: AES арена

Обиколката, посветена на изцяло електрифицираното общество (All Electric Society – AES), ще се фокусира върху технологиите, които спомагат за постигането на климатичните цели.
 
Повече информация за организираните тематични обиколки на Хановерски панаир 2024 вижте тук.

     
Източник: Deutsche Messe

Ключови думи: Deutsche Messe   Хановерски панаир   Индустрия 4.0   изкуствен интелект   електрификация  

Област: Предстоящо  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии

ЛогиСофт представи иновативно конвейерно решение за сортиране на пратки на Balkan eCommerce Summit 2024


Cognex обяви нови версии с висока резолюция на камерата за машинно зрение In-Sight 3800


Изкуственият интелект в CRM платформите ще бъде водеща тема на 11-ата Salesforce конференция


Възможност за участие в разрешаването на технологични предизвикателства във фабрики по цял свят чрез дигитални решения


ИАНМСП организира български щанд на технологичното изложение BEYOND 2024 в Солун

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от Събития

11.04.2024   |   Над 100 тайвански фирми ще се включат в Taiwan Expo in Europe през юни


10.04.2024   |   GrindingHub 2024 Preview разкри акцентите на предстоящото изложение в Щутгарт


09.04.2024   |   Изкуственият интелект в CRM платформите ще бъде водеща тема на 11-ата Salesforce конференция


09.04.2024   |   SMTconnect 2024 сближава електронното производство и силовата електроника


09.04.2024   |   Възпитаниците на ТУЕС показват 150 технологични разработки на TUES Fest 2024

ABB Bulgaria
 
реклама
е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от Събития

11.04.2024   |   Над 100 тайвански фирми ще се включат в Taiwan Expo in Europe през юни


10.04.2024   |   GrindingHub 2024 Preview разкри акцентите на предстоящото изложение в Щутгарт


09.04.2024   |   Изкуственият интелект в CRM платформите ще бъде водеща тема на 11-ата Salesforce конференция


09.04.2024   |   SMTconnect 2024 сближава електронното производство и силовата електроника


09.04.2024   |   Възпитаниците на ТУЕС показват 150 технологични разработки на TUES Fest 2024

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...