Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Следващото издание на програмата Seeds for the future на Хуауей ще се проведе през юли в Рим

14.02.2024   |   Начало»Кариери
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Едноседмичният европейски финал на обучителната програма "Seeds for the future", в който се включиха студенти от близо двадесет европейски страни, завърши със заключителна церемония. Събитието, организирано от Хуауей Европа, показа постиженията на талантливи бъдещи експерти и лидери в областта на информационните и комуникационни технологии (ИКТ), посещавали обучителните програми в своите държави. През седмицата те участваха в образователни сесии с технологични експерти, вдъхновяващи дискусии по ключови теми като разнообразие, зелени умения и устойчивост, и се усъвършенстваха в сферите на свързаността и иновациите.

Церемонията по закриването бе посветена на темата за международното сътрудничество като фундамент за изработване на устойчиво бъдеще за европейските таланти. Хуауей потвърди общите стъпки, предприети към насърчаване на иновациите, обмена на знания и споделения ангажимент за устойчиво бъдеще.

Проф. Шахбаз Хан, директор на Многосекторния регионален офис на ЮНЕСКО за Източна Азия, официално откри церемонията. "Радваме се, че визиите на ЮНЕСКО и Хуауей за изкореняване на цифровата неграмотност сред младите хора съвпадат. От февруари 2023 г. Хуауей стана асоцииран член на Глобалния алианс за грамотност (GAL) на ЮНЕСКО. Като първата частна компания, присъединила се към GAL, Хуауей се ангажира да подобри използването на технологиите от преподавателите в развиващите се страни", заяви проф. Хан.

Ново издание в Рим през юли 2024 г.

На церемонията вицепрезидентът на Хуауей Европа Радослав Кедзия обяви плановете на Хуауей да ускори усилията за развитие на таланти. "Сега, когато светът отново отваря вратите си, Хуауей с гордост поставя началото на нова глава в програмата "Seeds for the future" – завладяващо, изцяло присъствено издание, което ще се проведе в Рим, Италия, през юли 2024 г. Тази инициатива, вдъхновена от духа на международното сътрудничество и общия диалог, ще обедини в един град студенти от различни краища на Европа, насърчавайки жизнена екосистема за учене и съвместно разработване на технологични стартъп идеи", посочи Кедзия. Той официално покани студентите, които следват в STEM дисциплини (сферите наука, технологии, инженерство и математика), да се присъединят към това трансформиращо преживяване и да бъдат част от оформянето на бъдещето на технологиите към по-добро.

На събитието Хуауей представи и своята стипендиантска програма, посветена на поощряването на талантливи студенти в ИКТ сферата в България, Кипър и Нидерландия като част от ангажимента на компанията да развива изключителни таланти.

     
Източник: Хуауей Технолоджис България

Ключови думи: Хуауей Технолоджис България   Huawei   ИКТ   Seeds for the future  

Област: Събитията  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от Кариери
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...