Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Schneider Electric доставя отворена инфраструктура за автоматизация от следващо поколение в сътрудничество с Intel и Red Hat

13.02.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Schneider Electric в сътрудничество с Intel и Red Hat обяви пускането на софтуерна рамка за разпределени контролни възли (DCN). 

Като надгражда платформата EcoStruxure Automation Expert™ на Schneider Electric, тази нова рамка позволява на промишлените компании да преминат към софтуерно дефинирано plug-and-produce решение, което им позволява да подобрят дейността си, да осигурят качество, да намалят сложността на процесите и да оптимизират разходите.

В съответствие с целите на Форума за отворен процес на автоматизация (OPAF), който е посветен на управлението на оперативната съвместимост и преносимостта, трите страни по проекта работиха заедно, за да създадат модерно, базирано на мрежа преживяване, което ще доведе до следващото поколение на промишлен контрол, посочват от Schneider Electric.

Следващо поколение промишлен контрол

"Този проект е кулминацията на две години съвместни иновации за създаване на ефективни, устойчиви на бъдещето разпределени системи за контрол", подчерта Натали Маркот, старши вицепрезидент по автоматизация на процесите в Schneider Electric. "Рамката за DCN е от ключово значение за насърчаване на отворен подход за автоматизация, който дава възможност на промишлените предприятия да се разрастват и да правят иновации в бъдеще. Нейната оперативна съвместимост и преносимост помагат на нашите клиенти да се радват на свободата да формират технологиите спрямо своите бизнес нужди, а не обратното."

Red Hat, в сътрудничество с Intel, наскоро обяви създаването на нова индустриална локално разпределена платформа, която помага да се осигури модерен подход към изграждането и приложението на промишления контрол. След внедряването на тази платформа Schneider Electric вече е внедрил Red Hat Device Edge в новия софтуер DCN в допълнение към платформата за автоматизация Red Hat Ansible и Red Hat OpenShift в изчислителния слой за внедряване на DCN, съчетани с контролна инфраструктура от Schneider Electric и референтна архитектура от Intel.

Рамката се състои от два основни компонента: усъвършенствана компютърна платформа (ACP) за супервизия на натоварването на контрола, като осигурява възможностите за контрол на съдържанието и капацитета за автоматизация, необходими за сигурно и програмно разгръщане на работните натоварвания, наред с функционалностите за виртуализация и мониторинг от една страна, и от друга страна – DCN, индустриални системи с ниска мощност, които използват процесори от серията Intel Atom x6400E, предназначени за управление на текущ контрол и за натоварвания със смесена критичност.

Преход към гъвкави и динамични софтуерни инфраструктури

"Отворените и взаимосвързани търговски решения ще помогнат за прехода от патентовани устройства с фиксирани функции към гъвкави и динамични софтуерни инфраструктури", коментира Кристин Боулс, вицепрезидент на Network and Edge Group на Intel и генерален мениджър за федерални и промишлени решения. "Intel има дълга история на управление на отворени системни подходи в своята екосистема. Това сътрудничество с Schneider Electric и Red Hat за разработване на софтуерно дефинирана система за управление, която демонстрира разпределени контролни възли от следващо поколение, изградени върху изчислителни и операционни системи с общо предназначение, подпомага този преход в промишления сектор."

"Red Hat се ангажира да помогне на производителите да приложат автономни операции в производството", каза Франсис Чоу, вицепрезидент и генерален мениджър за In-Vehicle оперативна система и Edge в Red Hat. "Благодарение на тясното сътрудничество с нашите партньори като Schneider Electric и Intel можем да помогнем за изграждането на мащабируеми, софтуерно дефинирани фабрики и операции, способни на усъвършенствана автоматизация и оперативна съвместимост, като използваме последователен платформен подход. Съвместната работа е наистина вълнуваща, а и това е само началото. Като предприемем тези стъпки сега, можем да помогнем на промишления сектор да проучи всички възможности, които ИИ, локално разпределените системи и други иновации могат да предложат."

     
Източник: Schneider Electric

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   Intel   Red Hat   DCN   EcoStruxure Automation Expert   автоматизация  

Област: Бизнес  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии

Уебинар на Cognex ще разгледа как решенията за автоматизация трансформират логистиката


Schneider Electric България с признание за дългосрочен проект с фокус върху устойчивото образование


Предприятие от хранително-вкусовата промишленост в модернизира базата си в с. Каменово със средства по НПВУ


ЛогиСофт с обновен уебсайт в синхрон с актуалния фокус на компанията върху решенията за е-търговията и куриерския бизнес


B2B срещи събират фирми от инженерната, електронната и машиностроителната индустрия в Печ

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Бизнес
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...