Industry Info  
Дебулко
Дебулко

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Защо полимерните линейни лагери drylin на igus са по-добро решение от конвенционалните метални лагери

Съвременните тенденции в машиностроенето са насочени към създаване на машини с висока надеждност, дълъг, предвидим експлоатационен живот и висок коефициент на полезно действие. Търкалящите направляващи са машинни елементи с широко приложение и разнообразни възможности. Въпреки безспорните си предимства като висока точност, ниско триене и дълъг живот, те имат и някои недостатъци като понижената демпферираща способност при малки скорости на движение, повишената чувствителност към замърсяване и сравнително високата си себестойност.
 
Хенлих предлага плъзгащи линейни направляващи, които при определени условия са по-добрата или дори единствената възможна алтернатива на конвенционалните търкалящи направляващи.
 
Полимерните линейни лагери от серия drylin на igus позволяват работа без поддръжка и смазване на части от машини и оборудване, чиято функция се определя от линейни движения между компонентите. Специалните полимери от серията dry-tech гарантират, че движението на машинните елементи по ос или профилен водач ще бъде безшумно и с малко триене. В сравнение с алтернативните решения със сачмени лагери, първоначалните разходи са до 40% по-ниски и няма допълнителни оперативни разходи.
 
Благодарение на своята проста структура, линейните плъзгащи лагери drylin имат много малка чувствителност към повреди. Работата без смазване предпазва машинните части от замърсяване и запрашаване. Друго предимство е изключително тихата работа на линейните лагери drylin. Със средно ниво на шум от 20 dB те са около 4 пъти по-тихи от металните аналози.

По-здрави и надеждни от традиционните метални лагери

Противно на очакваното, полимерните плъзгащи линейни лагери могат да са дори по-здрави и надеждни от металните – при това в замърсена или влажна работна среда, при големи температурни отклонения и шокови и ударни натоварвания.
 
drylin може да се използва дори на места, където има пясък, стърготини и прах, защото на принципа на снегорина чуждите тела просто се изтласкват навън поради контактната повърхност между полимерния плъзгащ елемент и водача.
 
Полимерните плъзгащи лагери не се нуждаят от поддръжка, работят без смазване, устойчиви са на различни медии и са тествани за приложения под вода. Комбинацията от високо легирана неръждаема стомана (напр. 1.4571) с високоефективен полимер (напр. iglidur® X) е устойчива дори на контакт с морска вода.
 
Линейните лагери drylin са до 75% по-леки от конвенционалните метални аналози.
 
Всички линейни лагери drylin работят без никакво външно смазване, което ги прави изключително хигиенични. Подходящи са и за приложения в чисти стаи, тъй като могат напълно да се изключат пръски от мазнина и маслена мъгла.
 
При поръчка няма ограничения по отношение на минимална стойност или количество, а срокът на експлоатация може да се изчисли онлайн. Възможна е и конфигурация онлайн.
 
Експертите на Хенлих са на разположение за консултации и съдействие при избора на най-доброто решение за всяко приложение.

Повече информация вижте тук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хенлих ООД
Пловдив 4002
ул. "Брезовско шосе" 147А,
Рота център, ет. 3
Тел.: +359 32 511 326 (327)
Тел./факс: +359 32 621 929
E-Mail: office@hennlich.bg
http://www.hennlich.bg

     
Източник: Хенлих

Ключови думи: Хенлих   HENNLICH   igus   drylin   линейни лагери  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...