Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД
8 CELL
Последно от новини

20.05.2024   |   Студенти от Казанлък гостуваха в машиностроителната компания РАИС


20.05.2024   |   Lapp разширява и модернизира логистичния център в Лудвигсбург


20.05.2024   |   Добри практики в миннодобивния сектор представиха на национална научно-техническа конференция в Етрополе


17.05.2024   |   Ще се проведе уебинар за декарбонизация на централизираното отопление и охлаждане


17.05.2024   |   Осигурено е финансирането на втората фаза на проекта за подмяна на отоплителни уреди в община Смолян

CAD PointСПЕЙСКАДАмер Спортс
Дебулко
Дебулко

Messe Duesseldorf планира нови събития и инвестиции в инфраструктура за 42 млн. евро през 2024 г.

08.02.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Messe Duesseldorf отчете 2023 г. като успешна с продажби от близо 410 млн. евро, увеличение на оборота от 294 млн. евро до 388 млн. евро и печалба от над 80 млн. евро. "Увеличението подчертава икономическата сила и международната конкурентоспособност на Messe Duesseldorf. Това е отлична новина за Дюселдорф като локация за търговски изложения и бизнес", коментира д-р Щефан Келер, председател на Надзорния съвет на Messe Duesseldorf.
 
Тази година компанията разширява международната си мрежа с ново подразделение в Турция. Заедно с Deutsche Messe в Хановер Messe Duesseldorf ще държи дял от 50% от Hannover Messe Ankiros Faurcilik – организатора на водещите евразийски изложения за металургия и металодобив ANKIROS/TURKAST и ALUEXPO. Messe Duesseldorf ще участва с опита си от организирането на водещи изложения като GIFA, METEC, THERMPROCESS и NEWCAST, а Deutsche Messe – с дългогодишния си опит на турския пазар. С това съвместно предприятие Messe Duesseldorf не само разширява присъствието си на евразийския пазар, но и засилва водещата си роля в изложенията в сферата на металургията и металодобива, посочват от компанията. През 2023 г. Messe Duesseldorf организира wire Eurasia и Tube Eurasia в Истанбул за първи път.

Перспективно международно развитие

По думите на Волфрам Дийнер, президент и главен изпълнителен директор на Messe Duesseldorf, водещите изложения в Дюселдорф печелят от оптималното позициониране на компанията на световната сцена и привличат още повече международни компании и гости в Дюселдорф. "По този начин можем да продължим да отразяваме световния пазар на съответната индустрия тук в Дюселдорф и същевременно да създаваме нови платформи в чужбина, за да развиваме атрактивни за растеж пазари. Ето защо инвестираме конкретно в региони с голям потенциал и технологии за бъдещето."
 
Отличен пример е XPONENTIAL, организиран за първи път през 2023 г. от Messe Duesseldorf Северна Америка и Международната асоциация за безпилотни превозни средства (AUVSI). Водещото изложение, проведено в Денвър, Колорадо, е най-голямото придобиване на събитие в историята на Messe Duesseldorf и голямо постижение за компанията в рамките на навлизането й в растящия сектор на мобилността и на северноамериканския пазар. От 2025 г. веднъж годишно ще се провежда новото изложение XPONENTIAL Europe, превръщайки Дюселдорф в център за безпилотни и автономни системи и роботика в Европа.
 
Наред с XPONENTIAL, през 2023 г. Messe Duesseldorf организира извън Германия девет нови изложения – REHACARE China, Valve World Southeast Asia, GIFA Southeast Asia, GIFA and METEC Indonesia, GIFA, METEC, wire & Tube Middle East Africa, Central Asia Plast World, Wine & Gourmet Japan – powered by ProWein, wire Eurasia и Tube Eurasia. През 2024 г. за първи път ще се проведат пет изложения – wire Mexico, GIFA Mexico, Plastics & Rubber Indonesia, Plastics & Rubber Thailand и ANKIROS/TURCAST.

Нови събития в Дюселдорф

Messe Duesseldorf провежда четири нови събития за две години в Германия. През 2023 г. Tissue World се проведе в Дюселдорф за първи път, а като част от стратегическо партньорство Дюселдорф си гарантира дългогодишно домакинство на Flotte! Der Branchentreff, което ще се проведе като самостоятелно събитие за първи път през 2024 г. Специализираните изложения Lubricant Expo и Chemsec Europe също ще се проведат през 2024 г. в Дюселдорф.
 
През 2023 г. Messe Duesseldorf проведе 27 събития в Германия, 11 от които гостуващи, които привличат общо 27 000 изложители, 78% от които от чужбина. Общият брой на посетителите е близо 1,1 млн. души. Участниците в 847 конференции и корпоративни събития достигат общо близо 1,1 млн. души.
 
Бизнес резултатите в Китай през 2023 г. също са много добри. След само едно събитие, проведено през 2022 г. заради рестрикциите във връзка с COVID-19, китайските изложения се завръщат. От CIOSH и ProWine Hong Kong до REHACARE CHINA, всички събития се провеждат, както обикновено. Над 10 000 изложители и половин милион посетители се включват в 13 събития, организирани от Messe Duesseldorf Shanghai, подобрявайки резултатите от дори предпандемичната 2019 г.
 
Messe Duesseldorf планира нови инвестиции в инфраструктура през 2024 г. "Модернизирането на изложбените зали и целия център е една от най-важните ни задачи. Инвестициите играят важна роля, защото поставят основите за ефективността и устойчивото развитие", коментират от Messe Duesseldorf. Над 15 млн. евро ще бъдат вложени в строителни дейности, като 10 млн. евро от тях ще отидат за цялостната модернизация на зала 9, в която до 2029 г. ще бъдат вложени общо 160 млн. евро. Общите инвестиционни разходи ще надхвърлят 42 млн. евро. За сравнение през 2023 г. те са 33,8 млн. евро.

     
Източник: Messe Duesseldorf; Снимка: Messe Duesseldorf/Constanze Tillmann

Ключови думи: Messe Duesseldorf  

Област: Бизнес  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от Бизнес

17.05.2024   |   Walter Tools представи усъвършенстван универсален държач за инструменти


17.05.2024   |   В ЕС най-много часове работят в Гърция и най-малко в България


17.05.2024   |   Какво се случва на световния пазар на платинови метали през 2024 г.


16.05.2024   |   АЕЦ Козлодуй получи най-висока оценка от Световната асоциация на ядрените оператори


16.05.2024   |   ЕП одобри нови правила за пречистването и повторната употреба на градските отпадъчни води

ABB Bulgaria
 
реклама
е-книга Декарбонизация, април 2024
8 CELL
Последно от Бизнес

17.05.2024   |   Walter Tools представи усъвършенстван универсален държач за инструменти


17.05.2024   |   В ЕС най-много часове работят в Гърция и най-малко в България


17.05.2024   |   Какво се случва на световния пазар на платинови метали през 2024 г.


16.05.2024   |   АЕЦ Козлодуй получи най-висока оценка от Световната асоциация на ядрените оператори


16.05.2024   |   ЕП одобри нови правила за пречистването и повторната употреба на градските отпадъчни води

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...