Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Schneider Electric обявява първото в България състезание по изграждане на фабрика във видео игра

29.01.2024   |   Начало»Събития
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Schneider Electric ще изправи българските играчи един срещу друг в първото за България състезание по изграждане на функционираща умна фабрика в дигитална среда. В първата фаза на състезанието ще може да се включи всеки желаещ, а на втория етап в селекцията ще попаднат 10-те най-оригинални и креативни проекта. Финалистите ще бъдат избрани от добре познати на родната публика гейминг инфлуенсъри, експерти в играта с многохилядна аудитория.
 
Големият финал ще се излъчи на живо чрез онлайн стрийминг на 17 февруари 2024 г. от 14:00 часа. Преди провеждането на финала десетимата избрани участници ще получат достъп до специален сървър и ще разполагат с една седмица, за да вдъхнат живот на идеята си и да построят най-креативната високоавтоматизирана фабрика чрез специализиран формат на Minecraft. Идеята кореспондира с производственото предприятие на Schneider Electric у нас, което е сред малкото в България, сертифицирани като Умна фабрика. Записванията продължават до 9 февруари т. г. на страницата buildsmarter.bg, където можете да намерите и цялата необходима информация и указания.
 
"Видео игрите създават уникална и динамична среда, в която въображението може да надмине границите си, но и да открие практическа стойност. Мултиплеър игрите пък силно насърчават експерименталния дух и сътрудничеството между играчи от всички възрастови групи. Ето защо виждаме смисъл да се обърнем към тази тема и да популяризираме чрез нея възможностите, които индустриалната среда у нас предоставя в момента. Предприятия като нашата умна фабрика са отлични места за работа за хора с техническа насоченост, но не само. Съвременната индустрия има много какво да предложи!", споделя Петя Писарска, HR директор на разположената до Пловдив фабрика на Schneider Electric.

Бизнес, технологии и креативност

Лицата на събитието са Цветелин Heavenbul Попов и Евгени Gothika_47 Николов – двама от водещите български гейминг ютубъри и стриймъри, опитни строители в Minecraft и с над 400 000 абоната общо. Те ще предоставят своя опит с играта, като станат двама от съдиите по време на финалния лайвстрийм на 17 февруари. Живото студио ще бъде предоставено от TDB play, които посредничат на връзката между бизнеса и гейминг средата у нас.
 
"Освен огромен и изключително печеливш бизнес сегмент в световен мащаб, геймингът е източник на съществено по обем и много интересно съдържание с голяма фен база. Това го прави много добра платформа за обмен и професионална комуникация, за създаване на връзки между различни полюси в обществото, които живеят в ритъма на съвременните технологии, но на пръв поглед изглеждат отдалечени. Целта ни е да създаваме точно такива инициативи, които смесват бизнес, технологии и арт. Всичко това плюс контактът със значими компании, които са участници на пазара и работодатели у нас, дава висока стойност за публиката и винаги получава чудесен отзвук", посочи Мартин Кадинов, основател и управител на TDB play.
 
Двамата ютубъри, заедно с представители на Schneider Electric и с приноса на техните зрители, ще разгледат всяка конструкция и ще присъдят точки на базата на оригиналността, естетиката и производителността на всяка от тях. Двамата участници с най-висок резултат ще претендират за големи награди и титлата "Най-добрият Minecraft проектант в България". Част от наградния фонд са избрани гейминг модели UPS устройства от собственото портфолио на Schneider Electric под бранда APC by Schneider Electric.
 
Представители на компанията ще бъдат на разположение по време на лайвстрийма за отговори на всякакви въпроси, които зрителите ще могат да задават по време на събитието.

     
Източник: Schneider Electric

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   умна фабрика   гейминг  

Област: Събитията  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от Събития

11.04.2024   |   Над 100 тайвански фирми ще се включат в Taiwan Expo in Europe през юни


10.04.2024   |   GrindingHub 2024 Preview разкри акцентите на предстоящото изложение в Щутгарт


09.04.2024   |   Изкуственият интелект в CRM платформите ще бъде водеща тема на 11-ата Salesforce конференция


09.04.2024   |   SMTconnect 2024 сближава електронното производство и силовата електроника


09.04.2024   |   Възпитаниците на ТУЕС показват 150 технологични разработки на TUES Fest 2024

ABB Bulgaria
 
реклама
е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от Събития

11.04.2024   |   Над 100 тайвански фирми ще се включат в Taiwan Expo in Europe през юни


10.04.2024   |   GrindingHub 2024 Preview разкри акцентите на предстоящото изложение в Щутгарт


09.04.2024   |   Изкуственият интелект в CRM платформите ще бъде водеща тема на 11-ата Salesforce конференция


09.04.2024   |   SMTconnect 2024 сближава електронното производство и силовата електроника


09.04.2024   |   Възпитаниците на ТУЕС показват 150 технологични разработки на TUES Fest 2024

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...