Industry Info  
Дебулко
Дебулко

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Високоефективно лазерно заваряване от ДЕБУЛКО

За ДЕБУЛКО иновацията винаги е била основна движеща сила. Именно затова и машинният парк на компанията е със съвременни такива, които се използват за металообработка.

В производствената база на ДЕБУЛКО днес работи лазерна машина за ръчно заваряване от трето поколение, чието основно предназначение е заваряване, но освен това тя може да реже, да почиства детайли и да отстранява заусенъци.

Това, което прави метода истински прецизен и бърз, е използването на лазерен лъч за заваряване. Тази лазерна технология позволява на ДЕБУЛКО да заварява различни материали, като например цветни метали (алуминий, мед, бронз), както и различни брандове и размери стомана. Деформацията и нагряването в зоната на заваръчния шеф са минимални.

Машината работи с иновативен лазерен източник на влакна Maxphotonics, чиято лазерна мощ е 1500 W и може да бъде настроена според вида обработка. Фибролазерният източник гарантира висока стабилност и добро качество на лъча, а лазерните му диоди имат средно 100 000 часа живот.

Лазерната глава притежава патентован механизъм за задвижване на лещите и електронна осцилация на лазерния лъч. Fanuci Chiller е с воден охладител, който охлажда лазерната глава, която има и предпазно стъкло. Благодарение на водното охлаждане машината е предпазена от прегряване, както и от механични повреди и замърсявания. Това отново допринася за по-дълъг жизнен цикъл.

Машината разполага и с автоматично телоподаващо устройство, което има различни режими на подаване, като "издърпване" или "избутване" на заваръчната тел с диаметър от 0,8 до 1,6 mm. Тази технология гарантира перфектната синхронизация.

А как се управлява машината? С помощта на интегрирана система за контрол Fanuci LaserWELD 4in1. Интерфейсът й е интуитивен и това я прави много лесна за употреба. Екранът разполага с редица сензори и това дава възможност за настройка на работните параметри спрямо нуждите на потребителите. Допълнително, отговорните за управлението на машината могат да качат и вече готови програми за специфично заваряване или даден материал, които са изработени в съответствие на производствения профил.

Основни плюсове на лазерното заваряване

Оптимизирането и автоматизирането на производствените процеси са изключително важни за ДЕБУЛКО. Затова и ние винаги инвестираме в технологични и иновативни решения за нашето оборудване, а това допринася за високоефективното производство. Когато сравним лазерното заваряване с други методи, можем да кажем, че то е много по-ефективно, лесно и гъвкаво.

Ако искате да научите повече за услугите на ДЕБУЛКО, свържете се с нас, като изпратите имейл на info@debulco.bg или се обадете на тел. 0888 703887.

 

 

 

 

ДеБулКо ООД
Офис и производствена база
Мусачево 2139, ул. "Сердика" 1, 
тел.: 0888 703887
имейл: info@debulco.bg
www.debulco.bg

     
Източник: ДЕБУЛКО

Ключови думи: ДЕБУЛКО   лазерно заваряване   машини   Fanuci Chiller   Maxphotonics  

Област: Бизнес  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...