Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricФилкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД
Последно от новини

23.04.2024   |   Phoenix Contact и Festo обявиха стратегическо партньорство за разработката на нова генерация интелигентни устройства


23.04.2024   |   Конференция на Конфиндустрия България представи добри практики в сферата на устойчивите бизнес модели


23.04.2024   |   Три инвестиционни проекта за 115 млн. лв. получиха одобрението на Общинския съвет на Бургас


23.04.2024   |   NearSoft представя последната версия на МОМ4 на водещото изложение в сферата на дигитализацията Beyond в Солун


23.04.2024   |   Quectel представи нови серии високоефективни 5G, GNSS и комбинирани антени

CAD PointСПЕЙСКАДАмер Спортс
Дебулко
Дебулко

Инж. Пламен Панчев стана почетен консул на Казахстан в Пловдив

20.12.2023   |   Начало»Кариери
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Казахстан откри свое почетно консултство в Пловдив. Почетен консул на страната у нас стана инж. Пламен Панчев, основател и изпълнителен директор на Тракия икономическа зона (ТИЗ). Консулството ще покрива областите Пловдив, Стара Загора, Плевен и Ловеч.

Инж. Панчев получи официалната екзекватура от извънредния и пълномощен посланик на Република Казахстан в България Н. Пр. Виктор Темирбаев по време на среща с кмета на Пловдив Константин Димитров. На събитието бе договорено и завършването на побратимяването между градовете Шумкент и Пловдив. Посланикът съобщи, че на междуправителствено ниво се водят разговори за откриване на въздушна линия Казахстан – България и според него добрият вариант са полети Пловдив – Шимкент, защото този град е "дом" на една от големите казахстански авиокомпании.

Областният управител на Област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев, Н.Пр. Виктор Темирбаев и инж. Пламен Панчев официално откриха офиса на почетното консулство в Пловдив. В тържествената церемония взеха участие почетни консули на различни държави и представители на местния бизнес. Ще направим Казахстан нашия силен азиатски партньор, обеща инж. Панчев и добави, че има голям потенциал за съвместни инвестиции – както на казахстански фирми в България, така и на български в Казахстан.

Преди тържественото откриване на Почетното консулство на Република Казахстан в гр. Пловдив Н. Пр. Виктор Темирбаев разговаря и с представители на ръководствата на 7 висши учебни заведения от града под Тепетата. Домакин на работната среща бе Пловдивският университет "Паисий Хилендарски". Н. Пр. Виктор Темирбаев запозна аудиторията с възможностите за разширяване на сътрудничеството в областта на хуманитарното направление, като представи детайли за конкретни области на академичен обмен и съвместна научноизследователска дейност в различни сфери на образованието, науката, културата и икономиката. Уточнени бяха приоритетните параметри на съвместна работа с всички пловдивски висши училища, в основата на които трябва да бъде системният подход. Посланикът покани пловдивските висши учебни заведения да участват в началото на март 2024 г. в международно изложение на университетите в Казахстан.

Почетният консул на Република Казахстан инж. Пламен Панчев заяви категоричната си подкрепа и готовността си за съдействие в обединените усилия на пловдивската академична общност за многоаспектно сътрудничество с оглед на специфичната експертиза и потенциала на отделните висши учебни заведения, с които той и неговият екип е в дългогодишно партньорство.

     
Източник: ТИЗ

Ключови думи: ТИЗ   индустриални зони  

Област: Кариери  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии

Phoenix Contact и Festo обявиха стратегическо партньорство за разработката на нова генерация интелигентни устройства


Три инвестиционни проекта за 115 млн. лв. получиха одобрението на Общинския съвет на Бургас


Кои ще бъдат акцентите на техническия панаир Metal Show & TIB в Букурещ


Тазгодишното издание на RoomVent ще се проведе в Стокхолм


ЛогиСофт представи иновативно конвейерно решение за сортиране на пратки на Balkan eCommerce Summit 2024

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от Кариери
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...