Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Д-р инж. Димитър Белелиев стана почетен консул на Румъния в Пловдив

08.12.2023   |   Начало»Кариери
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Румъния откри свое консулство в Пловдив, което ще покрива областите Пловдив, Ловеч, Габрово, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. Почетен консул стана д-р инж. Димитър Белелиев.

Развиването на търговските, икономическите и образователните връзки между България и Румъния е един от приоритетите на почетния консул. "Румъния е най-големият наш европейски съсед, със сходна история и близък манталитет. Ще направя всичко възможно в региона, за който отговарям, да има взаимно проникване на бизнес и култура за по-добро бъдеще на нашите две страни", коментира д-р инж. Белелиев.

Димитър Белелиев има близо 30-годишен опит като ръководител и инвеститор в енергетиката. Председател е на Съвета на директорите на Централна енергоремонтна база - ЦЕРБ и на Контактни елементи. Д-р инж. Белелиев е също председател на Контролния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), на УС на Сдружението за българо-украинска дружба и сътрудничество и на Българската асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ).

През 2020 г. д-р инж. Белелиев създава АмонРа Енерджи – един от големите центрове за продукти и решения за соларна енергетика на Балканския полуостров и първата фотоволтаична компания, листната на Българската фондова борса, сегмент BEAM.

Д-р инж. Белелиев е магистър по икономика със специалност "Енергиен бизнес" от Университета по национално и световно стопанство (УНСС). Има и докторска степен на тема "Оценка на енергийната сигурност на България". Автор е на редица публикации по теми в областта на енергийната сигурност.

     
Източник: ЦЕРБ,БАСЕЛ,КРИБ

Ключови думи: Veritas PR; Снимка: ЦЕРБ/АмонРа Енерджи  

Област: Кариери  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Кариери
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...