Industry Info  
Дебулко
Дебулко

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Какво можете да постигнете с LEGO® SERIOUS PLAY®

LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP) уъркшоп, организиран от Learn Valley Ltd. за търговския екип на Коника Минолта Бизнес Солюшънс България ЕООД.Българската компания Learn Valley провежда уъркшопи въз основа на метода LEGO® SERIOUS PLAY®. От 2018 г. компанията работи активно с Асоциацията на обучителите по метода LEGO SERIOUS PLAY (Association of Master Trainers in the Lego Serious Play method) за популяризиране на метода в България и региона.

Неизползваният потенциал на Вашия екип

Методът LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP) се основава на убеждението, че всеки има нещо уникално и ценно, с което може да допринесе към дадена дискусия, и съответно да повлияе на сформирането на окончателната позиция на екипа. Методът дава широки възможности за развитие на индивидуалните и екипните прозрения и въображение. Чрез LSP хората придобиват разбиране и яснота по отношение на идентичността на своята организация. Чрез LEGO® SERIOUS PLAY® те могат да бъдат овластени да вземат ефективни решения и ще ги вземат с увереност, удоволствие и ангажираност.

Помислете за многото пъти, когато хората се срещат в рамките на работния ден, за да проведат разговор с цел разрешаване на конкретен проблем, справяне с някаква кризисна ситуация или с цел създаване на нова стратегия. Каквато и да е целта на срещата, хората във Вашата организация са тези, които имат потенциала да допринесат за ефективността и целостта на дадено решение. Те, също така, имат естественото желание да влияят и да въздействат върху нещата, които смятат, че са важни за тях.

Традиционните начини за съвместна работа невинаги предлагат възможност на всеки човек да изрази мнението си. Прекаленото разчитане на настойчивите словесни взаимодействия, което е характерно за повечето бизнес практики, създава неизбежни "победители" и "губещи". LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP) изравнява условията на комуникационната "игра", като ангажира 100% от вниманието на 100% от участниците.

Всеки член на екипа е въвлечен в сериозната игра на LSP и ще получи "трибуна", за да изрази мнението си, а всички останали членове на екипа ще го изслушат. Опитните лидери добре знаят, че единственият устойчив източник на конкурентно предимство в организацията са опитът, знанията и въображението, които се съдържат в членовете на екипа му. Твърде често този опит остава спящ, един неизползван напълно източник на знания и иновации.

Ефективно вземане на решения

Използването на LEGO® SERIOUS PLAY® е изключително ефективно. Само в рамките на няколко часа групата или екипът, участващи във фасилитирана сесия с LSP, могат да изградят ясна, споделена посока на действие, така че индивидуалните и общите им прозрения ще започнат да имат реално въздействие върху работата им. Изпълнението на резултатите, постигнати по време на една LSP сесия, започва да се случва по естествен начин, без да бъдат необходими сложни схеми на контрол и отговорност. Методът LEGO® SERIOUS PLAY® извежда на повърхността емоционалния елемент на вземането на решения.

Кога да използваме метода LSP?

Първо трябва да се запитате дали Вие и Вашият екип сте готови да опитате подход за разрешаване (намиране на отговор) на конкретно предизвикателство, който ще позволи първоначално да се формират множество различни, но за сметка на това еднакво валидни отговори, преди да се стигне до един общ, приет от всички членове на екипа, отговор. Накратко, методът LSP работи добре, когато няма очевидно решение и правилен отговор и когато ръководителят е смел и може да сподели, че не знае всички отговори, и е готов да получи прозрения и възможни отговори от всички свои служители.

Следващи стъпки

Свържете се с Learn Valley сега, за да планирате и запазите сесия с LEGO® SERIOUS PLAY® за Вашия екип с 10% отстъпка до края на 2023 г. Можете да се свържете с екипа на компанията на имейл dimitar.stoev@learnvalley.org или на телефон: +359 889 895 559.
 
Повече за услугите, предлагани от Learn Valley, можете да видите на адрес www.trainings1.com и на www.learnvalley.org.

 

Снимка: LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP) уъркшоп, организиран от Learn Valley Ltd. за търговския екип на Коника Минолта Бизнес Солюшънс България ЕООД.

 

 

 

Лърн Валей ООД
София 1000
Ул. "Екзарх Йосиф" 30 Б
Е: info@learnvalley.org
www.learnvalley.org

     
Източник: Learn Valley

Ключови думи: Learn Valley   LEGO SERIOUS PLAY   фасилитиране  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...