Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Международното изложение за безопасни условия на труд А+А 2023 привлече 62 000 посетители

21.11.2023   |   Начало»Събития
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

В международното изложение за решения за безопасни условия на труд и трудова медицина А+А 2023 се включиха 2200 изложители от 58 държави. Те показаха своите продукти и иновации на изложбена площ от над 80 300 кв. м от 24 до 27 октомври. Посетителите бяха 62 000 от 140 държави, като 96,4% от тях изразиха задоволство от видяното, посочват организаторите от Messe Duesseldorf.
 
Тазгодишното издание премина под мотото "Вдъхновение за по-добра работна среда" и се фокусира върху две водещи теми – дигитализация и устойчивост.
 
Иновациите в сферата на дигитализацията на работната среда, представени за първи път на изложението, предизвикаха голям интерес. Смарт носими устройства и защитно облекло и оборудване, приложения за управление на опасни материали, здравни съветници с изкуствен интелект и приложения с виртуална реалност и екзоскелети са само някои от технологиите, които променят света на труда. Те не просто спомагат за подобряване на безопасността на труда, но и помагат за повишаване на производителността и създават здравословна работна среда, посочват от Messe Duesseldorf.

Актуалните теми и предизвикателства

"Тазгодишното издание на А+А се насочи към актуалните теми и предизвикателства, даде материал за размисъл, показа подходи към решения и насърчи личния обмен", коментира Ларс Висмер, директор на А+А.
 
В рамките на изложението се проведе и 38-ият Международен конгрес по безопасност на труда и трудова медицина с участието на близо 3000 делегати и над 320 лектори. Сред обсъжданите теми бяха актуални въпроси като изкуствения интелект и последиците от климатичните промени.
 
За първи път се проведе конференцията WearRAcon Europe, на която експерти от научноизследователските среди и бизнеса представиха и дискутираха иновации и тенденции при екзоскелетите.
 
Сред събитията в съпътстващата програма бе и Корпоративното модно ревю, включващо дефилета на производители на защитно оборудване и облекло, които показаха най-новите тенденции в дизайна, насочени към по-младото поколение служители, които, освен функционални и устойчиви, искат работните облекла и оборудване да бъдат и стилни, изрязващи личния им стил.

Зоната за стартиращи предприятия отново предостави възможности за контакт с млади и иновативни компании.
 
Следващото издание на А+А ще се състои от 4 до 7 ноември 2025 г.

     
Източник: Messe Duesseldorf

Ключови думи: Messe Duesseldorf   безопасност на труда   А+А   защитно облекло   защитно оборудване   екзоскелети  

Област: Събитията  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Международен панаир Пловдив 2024
Automotive Cluster
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...