Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Удължават срока за кандидатстване за търговски аташета на България в 23 държави

01.11.2023   |   Начало»Кариери
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Министерството на икономиката и индустрията (МИИ) удължава с 10 работни дни срока за кандидатстване в обявения конкурс за търговски представители в Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ) на България в 23 държави. Така крайният срок за подаване на документи вече е 17 ноември 2023 г.

От Министерството обясняват решението за удължаване на срока, който първоначално бе до 3 ноември, с отчетен засилен интерес и желание да се даде възможност на повече подготвени кандидати да участват в конкурса.

"Ще дадем възможност на по-широк кръг заинтересовани професионалисти да подготвят и подадат документите си", обясни зам.-министърът на икономиката и индустрията Николай Павлов. "Това ще ни помогне да изберем новите търговски аташета от по-голям брой подготвени, отговарящи на условията и мотивирани кандидати", допълни той.

Конкурсите ще бъдат проведени по прозрачни процедури на конкурентен принцип, отбелязват от ведомството и допълват, че за първи път в оценяващата комисия се осигурява участие на представители на Министерството на външните работи, на национално представените работодателски организации, на експерти от научните среди, на образователните институции и на неправителствените организации. Всички те са с опит и експертиза в областите на външноикономическото сътрудничество, търговията, инвестициите, бизнес средата, международното право и други с оглед предмета на дейност на СТИВ.

Задълбочени познания за икономиката на държавата и отлично владеене на езика

Според изискванията на конкурса кандидатите трябва да притежават висше образование – магистър, свободно да владеят общоприетия език на държавата, за която кандидатстват, както и задължително владеене на английски език. Заложени са и специфични изисквания за познания относно икономическото развитие на страната, за която се кандидатства, нормативната уредба и международните задължения на Република България, свързани със спецификата на работата в СТИВ.

Кандидатите, които бъдат допуснати до следващия етап от процедурата, ще трябва да представят анализ на съществуващите двустранни външноикономически и търговски отношения на Република България със съответната държава.

Обявените 23 свободни позиции за търговски представители са в осем европейски града – Берлин, Копенхаген, Лисабон, Осло (с акредитация за Исландия), Братислава, Истанбул, Прага и Берн (с акредитация за Лихтенщайн), в 13 държави в Азия, Африка и Америка – Алжир, Делхи, Джакарта (с възможна акредитация за Сингапур и Малайзия), Техеран, Аман, Отава, Доха, (с акредитация за Кувейт и Оман), Пекин, Хавана, Дубай, Вашингтон и Чикаго и две позиции за страните от ОНД, които включват Баку (с акредитация за Туркменистан) и Алмати (с възможна акредитация за Киргизстан).

Повече информация вижте тук.

     
Източник: МИИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МИИ   СТИВ   търговски представители   търговски аташета  

Област: Бизнес  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Кариери
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...