Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricЦИЕС
Л-Клас
Последно от новини

13.12.2023   |   Walter Tools разработи нова сплав за инструменти за нарязване на канали


05.12.2023   |   Глобалният пазар на серводвигатели и сервозадвижвания се удвоява за десетилетие


05.12.2023   |   Германският машиностроителен сектор отбелязва сериозен ръст на инвестициите в научни изследвания


05.12.2023   |   Balluff представи иновативна система с радарна технология за детекция в опаковъчния сектор


05.12.2023   |   Конференция за кръговата икономика в строителния сектор предстои в София

CAD PointСПЕЙСКАДАдара ИнженерингАмер Спортс
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Как компаниите от сектор рудодобив могат да повишат качеството и производителността с помощта на Хенлих

Хенлих предлага решения за редица предизвикателства, с които ежедневно трябва да се справят рудодобивните компании, като:

 • запрашеност на въздуха и техниката;
 • транспортиране и филтриране на силно замърсени флуиди;
 • специални изисквания за опазване на околната среда и ефективно управление на водата и други ценни ресурси.

 
В каталога на Хенлих можете да намерите:

 • индустриални помпи за всеки процес;
 • машини за контрол на запрашаването;
 • дюзи за прецизно измиване и прахопотискане;
 • гумени и метални компенсатори против вибрации.

 
Портфолиото на компанията включва голямо разнообразие от помпи, като инженерите на Хенлих имат над 15 години опит в работата с флуиди с различни свойства:

 • дозиращи помпи – здрави и с много надеждна конструкция, метални и неметални, мембранни и бутално-мембранни, задвижвани от електромагнит или електромотор. Транспортират различни химикали, киселини и основи. Голям избор от типоразмери, включително с опция за ръчно или автоматично управление на дебита и надграждане до цяла дозираща система за монтаж на земя или стена. Дебитът им достига до 3100 l/h, а налягането до 80 bar. Подходящи са за третиране и обработка на процесни и отпадъчни води (пречистване, неутрализация на pH) и дозиране на химикали и реагенти в обогатителните процеси;
 • перисталтични помпи – с отлично самозасмукване и могат да работят дори на сухо. Транспортират течни и гъсти флуиди, включително силно абразивни и с едри частици. Моделите са метални с еластомерен маркуч (NR, NBR, EPDM), работещи в сух или мокър режим (с и без лубрикант), с дебит до 60 m3/h и налягане до 15 bar. Използват се при трансфер на утайки, шлака, шлам, химикали за водообработка, варно мляко, чисти и отработени масла за механизация и води от хвостохранилища.

 

Решенията на Хенлих за контрол на запрашаването за рудодобивната индустрия включват собствена разработка машини, включително телескопични пълначни ръкави, прахоуловители и оръдия за водна мъгла.
 
Контролът на запрашаване е сред най-важните дейности в рудодобивната индустрия, където често се налага обезпрашаване, пресипки на транспортни ленти, прахопотискане на трошачни и пресевни инсталации, насипване на руди и камъни в открити камиони и площадки.

Инженерите на Хенлих притежават богат опит и могат да препоръчат подходящия продукт, с който да ограничите замърсяването на въздуха и разпиляването на ценни суровини.

За рудодобивния бранш Хенлих предлага три вида дюзи, които се използват най-вече за измиване и прахопотискане в различни процеси:

 • дюзи с плоска струя– метални (неръждаема стомана и месинг) и неметални (PVDF). Създават добре оформена и равномерна плоска струя. Концентрираната им сила позволява отстраняване на упорити замърсявания. Могат да работят с агресивни флуиди и в тежки условия, което ги прави универсални откъм приложения;
 • дюзи с плътен конус – създават изключително равномерна пулверизация със стабилен ъгъл на разпръскване, независимо от промяната в налягането. Имат големи проходни сечения, които предпазват от запушване. Този вид дюзи също работят с агресивни флуиди и в тежки условия. Могат да бъдат метални (неръждаема стомана и месинг) и неметални (PVDF), както и с четири конструкции: аксиални, тангенциални, снопови и дюзи с отражателен диск.
 • дюзи с кух конус – метални (неръждаема стомана и месинг) и неметални (полипропилен, полиамид, PVDF). Създават равномерна фина пулверизация. Това ги прави подходящи при инсталации за охлаждане или овлажняване на въздух, както и за прахопотискане при нисък разход на вода.

 

В каталога на Хенхлих можете да намерите два основни вида компенсатори против вибрации, подходящи за приложения в рудодобивната индустрия:

 • метални (въглеродна, неръждаема, високолегирана стомана);
 • гумени (NBR, EPDM, FPM, IIR, CR).

Фирмата предлага модели с вътрешна защитна втулка при работа с абразивни флуиди или с едри частици, включително поръчкови модели, които се изпълняват спрямо задание на клиента.

Основната задача на компенсаторите е да поемат линейните движения на тръбопровода. Поставят се преди и след съоръжения за гасене на вибрации и шум, поемане на аксиални, латерални и ъглови движения на тръбни трасета поради температурни разлики.

Повече за продуктите и услугите на Хенлих за рудодобивната индустрия вижте тук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хенлих ООД
Пловдив 4002
ул. "Брезовско шосе" 147А,
Рота център, ет. 3
Тел.: +359 32 511 326 (327)
Тел./факс: +359 32 621 929
E-Mail: office@hennlich.bg
http://www.hennlich.bg

     
Източник: Хенлих

Ключови думи: Хенлих   HENNLICH   рудодобив   минна индустрия   дюзи   помпи   компенсатори против вибрации   контрол на запрашаването  

Fanuc
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Learn Valley
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...