Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Защо голяма турска машиностроителна компания избра технологиите на ABB

27.10.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Турският производител на специализирани машини за текстилната индустрия Dilmenler Textile Machinery избира честотните инвертори, програмируемите логически контролери (PLC), инженерната поддръжка на приложенията и усъвършенствани инструменти на ABB, за да предложи висококачествено, енергийноефективно и надеждно оборудване на своите клиенти, съобщиха от компанията.
 
Dilmenler Textile Machinery произвежда широка гама от машини за обработка на текстил в базата си в Истанбул, включваща 10 халета с обща площ 85 000 кв. м. Тук компанията не само произвежда, но и тества машините, преди да бъдат доставени на клиентите. Целта е те да получат не само възможно най-висококачественото и най-модерното оборудване на изгодни цени, но и съдействие във всеки един етап и помощ при решаването на всеки един възникнал в процеса на работа проблем.
 
Машиностроителната компания обръща голямо внимание на изследователската и развойната дейност и постоянно се опитва да подобрява съществуващите продукти и да създава нови технологии. Всички машини се проектират така, че да изпълнят изискванията на клиентите, като Dilmenler притежава всички важни сертификати за безопасност като ASME и CE.
 
В този контекст сътрудничеството с доверени партньори като ABB е от ключово значение, посочват от компанията.

Доверен доставчик на технологии и услуги

"Dilmenler започва да работи с ABB преди повече от десет години, като компанията използва честотните й инвертори в машините си", сподели Умит Кахраман, глобален мениджър за сегмент машиностроене в ABB Drive. "Преди това компанията използва инвертори от различни доставчици, но търси нов доставчик, който не само ще й продаде оборудване, но и ще си партнира с нея на по-високо ниво, за да произвежда по-добри машини за обработка на текстил."
 
Целта на Dilmenler е да намери доверен доставчик на честотни инвертори, който може да достави пълна гама от решения в зависимост от специфичните нужди, и да установи по-близко партньорство с него, за да реализират заедно проекти и да споделят информация. По този начин полза ще имат и двете страни, като Dilmenler ще може да развива и усъвършенства своите машини по-бързо, а ABB ще използва придобитата експертиза и развитите технологии, за да подкрепи ключов клиент.
 
В стечение на времето ABB създава специални софтуерни решения за честотните инвертори за Dilmenler. Софтуерът е инсталиран на честотните инвертори в завода на ABB, преди да бъдат доставени на Dilmenler за монтаж в техните машини. По този начин времето и усилията, необходими за програмиране и стартиране на честотните инвертори и машините, значително се съкращава. Това също така гарантира правилното програмиране на честотните инвертори, което на свой ред минимизира риска от грешки, посочват от фирмата.

Под-добри резултати от очакваните

ABB доставя на Dilmenler задвижвания за машини, задвижвания с общо предназначение и индустриални задвижвания. Доставя и програмируеми логически контролери AC500 със съответния HMI. Dilmenler сама изработва шкафовете за оборудването, което означава, че комбинацията от машините за обработка на текстил, задвижванията и PLC, които ги управляват, могат да бъдат сглобени в Dilmenler и да бъдат готови за доставка до клиентите по целия свят.
 
"Клиентите ни очакват надеждност и дългосрочна експлоатация от нашите машини", посочва Исмаил Шенгюлер, генерален директор на Dilmenler. "За да получат това, задвижванията и PLC на ABB като цялостно решение спечелиха доверието на техническия ни отдел. Те са много доволни от това колко лесни са за използване, адаптивни, гъвкави и функционални. Клиентите ни също харесват продуктите на ABB, защото текстилната индустрия е много енергоемка. Подходът на ABB, фокусиран върху енергийноефективни решения, предлага на текстилната индустрия много смислени начини да постигне едновременно намаление на разходите и ползи за околната среда."
 
Сред доволните клиенти на Dilmenler е основаната през 2009 г. текстилна компания Megam Tekstil. "С помощта на машините Dilmenler намалихме престоите много повече от очакваното. Освен поддържането на безпроблемно производство с редки затруднения, това има и важни вторични ефекти, тъй като, оптимизирайки ефективността и производителността, успяваме да постигнем и целите си за енергийна ефективност и управление на разходите", посочват от Megam Tekstil.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   задвижвания   честотни инвертори   PLC   текстилна индустрия   машиностроене   машини  

Област: Бизнес  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Бизнес
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...