Industry Info  
Дебулко
Дебулко

EuCIA инициира проучване за управлението на отпадъците и рециклирането в композитната индустрия

19.10.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Европейската асоциация на композитната индустрия (EuCIA) стартира проучване за практиките за управление на отпадъците и рециклиране, прилагани в сектора в Европа. Резултатите от проучването ще подкрепят усилията на EuCIA да промотира изграждането на инфраструктура за рециклиране за нуждите на композитната индустрия на Стария континент.

"EuCIA иска да подкрепи устойчивия растеж на европейската композитна индустрия и това проучване ще ни помогне да се справим с настоящия недостиг на надеждни данни за края на живота на композитните материали и практиките за управление на отпадъците в Европа", обясни Рафаел Плейнет, управляващ директор на EuCIA. "Също така ще определим ключовите предизвикателства пред рециклирането в отделните държави."

Композитните материали ще бъдат важни за прехода към климатично неутрална икономика заради приложението им в ключови сектори като вятърната енергетика и транспорта. Решения за рециклиране са необходими, тъй като все повече композитни материали наближават края на експлоатационния си живот. Изчисленията на EuCIA сочат, че общият обем термореактивни комопозитни отпадъци в Европа достига около 400 килотона на година. Това включва и производствените отпадъци, и отпадъците от излезлите от употреба крайни продукти. Според EuCIA 40 - 70% от тези отпадъци в момента се депонират или изгарят без възстановяване на енергия, но точни данни няма.

Сред целите на проучването, инициирано от EuCIA, са по-добро измерване на обемите от композитни отпадъци в Европа и идентифицирането на основните пречки пред рециклирането на композитните материали. Анкетата е отворена за компании, ангажирани в производство на композитни материали в Европа, включително производители, крайни потребители, доставчици на материали, рециклиращи компании.

Можете да се включите в проучването до 31 октомври 2023 г. тук.

Резултатите ще бъдат обявени в началото на 2024 г.

     
Източник: EuCIA; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: EuCIA   композитна индустрия   рециклиране   управление на отпадъците  

Област: Бизнес  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Бизнес
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...