Industry Info  
Дебулко
Дебулко

МИИ обяви конкурс за избор на нови търговски представители на България в 23 държави

16.10.2023   |   Начало»Кариери
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Министерството на икономиката и индустрията (МИИ) обяви конкурс за избор на търговски представители в Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ) на страната в 23 държави. Осем от обявените свободни позиции са в европейски държави, 13 – в държави в Азия, Африка и Америка, и 2 – в страни от ОНД.

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов изрази увереност, че новите лица ще допринесат за това България да стане по-разпознаваема като инвестиционна дестинация за развитие на бизнес, както и за увеличаване на износа на българските компании към чужди пазари.

"Години наред в държави, които са важни търговски партньори на страната ни, не сме били представени със СТИВ, което се е отразило негативно на двустранните икономически отношения", изтъкна министър Богданов.

В рамките на този конкурс за първи път в оценяващата комисия ще вземат участие и представители на Министерството на външните работи (МВнР), национално представените работодателски организации, научните среди, образователни институции и неправителствени организации с опит в сферата на външноикономическото сътрудничество, търговията, инвестициите, бизнес средата, международното право и други.

Кандидатури се приемат до 3 ноември т. г.

Според изискванията на обявения конкурс за търговски представители кандидатите трябва да притежават висше образование – магистър, свободно да владеят общоприетия език на държавата, за която кандидатстват, както и задължително владеене на английски език. В критериите са заложени още дигитална компетентност, трудов или служебен стаж от минимум 6 години и доказан опит в областта на външноикономическите и търговските отношения.

Заложени са и специфични изисквания, включващи познания относно икономическото развитие на страната, за която се кандидатства, както и на двустранните отношения на страната ни с нея. Също така познания върху нормативната уредба и върху международните задължения на Република България, свързани със спецификата на работата в СТИВ.

Кандидатите, които бъдат допуснати до следващия етап от процедурата, ще трябва да представят анализ на съществуващите двустранни външноикономически и търговски отношения на Република България с държавата, за която се кандидатства. Акцент следва да бъде поставен върху потенциалните възможности за развитие, инвестиции и търговия през следващите 4 години.

Проверката на чуждоезиковата подготовка ще бъде извършена чрез специализиран изпит за установяване на съответното ниво, а дигиталната компетентност ще бъде проверена чрез полагането на специализиран тест.

Крайният срок за кандидатстване е 3 ноември 2023 г. Повече информация вижте тук.

     
Източник: МИИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МИИ   СТИВ   търговски представителства  

Област: Бизнес  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Кариери
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...