Industry Info  
Дебулко
Дебулко

FANUC показва най-новото поколение машини ROBOSHOT α-SiB на Fakuma 2023

16.10.2023   |   Начало»Събития
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

По време на международното изложение за обработка на пластмаси Fakuma 2023 във Фридрихсхафен (от 17 до 21 октомври) в зала B3 (щандове 3209, 3210 и 3211) FANUC ще демонстрира на живо възможностите на своите най-нови шприц машини FANUC ROBOSHOT α-SiB.

Най-новото поколение изцяло електрическа шприц машина FANUC ROBOSHOT α-SiB гарантира ниско енергопотребление. Благодарение на усъвършенстваната сервотехнология и интелигентна система за възстановяване на енергия енергоконсумацията на ROBOSHOT е до 70% по-ниска от това на хидравличните алтернативи. Сред преимуществата на машината в екологичен аспект са и елиминирането на необходимостта от обработка и обезвреждане на масло и на допълнително охлаждане на хидравликата.

"Надеждността и продължителното използване на машините са в сърцето на успеха ни", коментира Анди Армстронг, ръководител Продажби за Европа за ROBOSHOT. "Общата стойност на притежание (TCO) придобива все по-голямо значение в процеса на взимане на решение за бъдещи инвестиции. Клиентите вече не мислят за краткосрочни авансови капиталови инвестиции, а взимат предвид експлоатационния живот на машините. По-малкото износване, по-простият механизъм с по-малко части и високата степен на наличност на резервни части означава, че инвестицията в машини FANUC ROBOSHOT и нашите съпътстващи решения за автоматизация ще осигурят най-атрактивната обща стойност на притежание на пазара."

Висока енергийна ефективност и атрактивна TCO

Централно място в представянето на FANUC на Fakuma 2023 ще заема демонстрационна клетка с LSR (Liquid Silicone Rubber) версия. В нея шприц машина ROBOSHOT α-S150iB LSR ще изработва оптична част за световод с матрица с 2 кухини. Индустриален робот FANUC M-20iD и система за визуална детекция iRVision ще автоматизират процеса. Сред акцентите на щанда ще бъде виртуалната симулация на пълнене на матрица с помощта на софтуера Moldex3D.

В контекста на темата за устойчивостта в друга демонстрационна клетка FANUC ще покаже шприцване с рециклирана пластмаса. Посетителите ще видят изработка на автомобилен корпус от Sabic Xenoy™ PC/PET рециклат с машина ROBOSHOT α-S100iB с използване на матрица с 4 кухини. Процесът ще бъде автоматизиран с помощта на система Martin Mechanic за смяна на кутиите с компактния робот FANUC LR Mate 200iD/7L и iRVision. За още по-голяма енергийна ефективност машината ще бъде снабдена с енергийноефективен 26-милиметров модул Inmex с интегрирано нагряване/охлаждане. Новият PMC на FANUC за управление на охлаждането и последователността на смяната на матриците осигурява на потребителите дори още по-високи нива на гъвкавост, посочват от FANUC.

На своя щанд FANUC ще демонстрира още изработка на високопрецизен държач за лещи на смартфон с машина ROBOSHOT α-S50iB, обслужвана от компактния робот FANUC LR Mate 200iD/7L, който ще отстранява готовите за инспекция части с FANUC iRVision. Машина за нишкова електроерозийна обработка (EDM) ROBOCUT α-C400iC, обслужвана от кобот FANUC CRX-10iA/L, ще изработва вложките за държача за лещи.

На Fakuma 2023 FANUC ще покаже и широката си гама от IoT решения. Така например, всички машини ROBOSHOT ще бъдат свързани с ROBOSHOT LINKi2 с цел събиране на данни от инспекциите и осигуряване на качествен контрол. В допълнение EUROMAP 77 ще прехвърля информация между една от машините ROBOSHOT и SAP MES, за да помогне при проследяване и документиране на превръщането на суровината в готови компоненти.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   Fakuma   ROBOSHOT   iRVision   машини   роботи   ROBOSHOT α-SiB  

Област: Предстоящо  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Събития

26.02.2024   |   Уебинар на Cognex ще разгледа как решенията за автоматизация трансформират логистиката


26.02.2024   |   Онлайн конференция Italian Balkan Trade Summit с В2В срещи предстои през март


26.02.2024   |   ИАНМСП организира български национален щанд на electronica 2024


23.02.2024   |   MCE събира представителите на ОВК индустрията в Милано


22.02.2024   |   Обучение запознава с мерки за повишаване на енергийната ефективност във ВиК сектора

ABB Bulgaria
 
реклама
Sales Club Conference 2024
Последно от Събития

26.02.2024   |   Уебинар на Cognex ще разгледа как решенията за автоматизация трансформират логистиката


26.02.2024   |   Онлайн конференция Italian Balkan Trade Summit с В2В срещи предстои през март


26.02.2024   |   ИАНМСП организира български национален щанд на electronica 2024


23.02.2024   |   MCE събира представителите на ОВК индустрията в Милано


22.02.2024   |   Обучение запознава с мерки за повишаване на енергийната ефективност във ВиК сектора

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...