Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Messe Stuttgart отчете положителни резултати през 2022 г. за първи път след пандемията

06.10.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Messe Stuttgart обяви резултатите си за финансовата 2022 г. Според тях за първи път след пандемията от COVID-19 Messe Stuttgart приключва финансова година с положителни резултати и ще проведе 60 събития само в Щутгарт през 2023 г. Това показва, че изложбеният календар ще бъде по-натоварен от този от преди пандемията.

Бизнес моделът е обогатен с нови събития в сферата на най-важните за бъдещето технологии и с откриването на подразделение в Индия. Вниманието към околната среда остава приоритет, като компанията ще продължи да следва стратегията си за намаляване на въглеродния отпечатък посредством мерки като инсталиране на фотоволтаични мощности в изложбените площи и други.

"2022 г. бе повратна точка за панаирната и изложбената индустрия в Германия и особено за Messe Stuttgart", заяви Роланд Блайнрот, президент на Messe Stuttgart. Въпреки забраната за провеждане на панаири във връзка с пандемията, която бе в сила през първата четвърт на 2022 г., Messe Stuttgart успя да организира общо 48 панаира и изложения с 596 086 посетители и 13 358 изложители през 2022 г., съобщи Щефан Лонерт, президент на Messe Stuttgart. Генерираният оборот е 122,7 млн. евро и значително надхвърля очакванията.

Положителните примери през 2022 г. включват изложението за металообработка AMB, което бе изцяло разпродадено и привлече огромен брой посетители за първи път след пандемията. Интересът сред изложители и посетители към събития като изложението за пекарската и сладкарската индустрия sudback, изложението за машинно зрение VISION и изложението с конференция за водород и водородни клетки hy-fcell, които Messe Stuttgart проведе самостоятелно за първи път, бе на нивата от преди пандемията.

Успешни завръщания и премиери

В календара бяха добавени и нови събития – първото издание на изложението за индустрията за шлифоване и финишни операции GrindingHub обхвана 4 зали и получи много висока оценка от посетителите, отбелязват от Messe Stuttgart.

За първи път след началото на пандемията Messe Stuttgart запълва максимално календара със събития през 2023 г. Само в Щутгарт ще се проведат 60 изложения. Събитията през втората половина на годината включат hy-fcell, Quantum Effects, Bondexpo и Motek, SUFFA, Comic Con Stuttgart и други.

В началото на годината за първи път от 2020 г. нямаше официално наложени ограничения и туристическото изложение CMT възвърна позициите си с 265 000 посетители след две отложени издания през предходните години. Пролетните панаири на Messe Stuttgart през април бяха увеличени от шест на 12 събития. Най-голямото изложение за обучение и образование в Европа didacta също се завърна в Щутгарт тази година. За пет дни то привлече 56 000 посетители. Новото международно събитие за алтернативни енергийни източници Volta-X също бе сред акцентите.

     
Източник: Messe Stuttgart; Снимка: Messe Stuttgart Exhibition GmbH

Ключови думи: Messe Stuttgart   изложения   GrindingHub   hy-fcell  

Област: Бизнес  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии

NORTEC 2024 ще отвори врати през януари в Хамбург


GrindingHub 2024 с разширен тематичен обхват и международно участие


Предизвикателства при шлифоването в условията на повишени екологични изисквания


Предстоящото издание на Агра, Винария и Фудтех през 2024 г. се очаква да е най-мащабното досега


Започват Международните хранителни изложения и Wine&Spirits Show в София

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Бизнес
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...