Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Идеал Стандарт – Видима има нов собственик

19.09.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Villeroy & Boch обяви, че придобива компаниите, част от Ideal Standard Group, заради тяхното регионално присъствие, продажбени стратегии и продуктово портфолио, поставящи основите за силно пазарно позициониране и допълнителен растеж. След приключване на трансакцията интегрираната компания ще стане един от най-големите производители на продукти за баня в Европа. Цената на сделката е определена на базата на оценката на Ideal Standard Group в размер на приблизително 600 млн. евро.

Приходите на дивизията за продукти за баня на Villeroy & Boch ще се удвоят до 1,4 млрд. евро в резултат на сделката. Сливането ще допринесе за увеличение до над 1,7 млрд. евро (от около 995 млн. евро през фискалната 2022 г.) на общите приходи на компанията. Благодарение на сделката Villeroy & Boch ще настигне най-големите играчи на европейския пазар в сектор продукти за баня по отношение на оборота, коментира Франк Гьоринг, главен изпълнителен директор на компанията. "Допълващите ни се силни страни също така ще ни направят по-конкурентоспособни и значително ще подобрят стартовите ни позиции за постигане на допълнителен растеж."

Villeroy & Boch има силни позиции на пазара в Централна и Северна Европа и в Азия, докато Ideal Standard се радва на отлична репутация в Обединеното кралство, Италия, Близкия Изток и Северна Африка. Стратегията на Villeroy & Boch е фокусирана върху крайните потребители в луксозния сегмент, докато Ideal Standard има опит в проектния бизнес, включително в проекти за публичния, здравния, жилищния и хотелиерския и ресторантьорския сектор. Освен широка гама санитарен фаянс и други продукти за баня, Ideal Standard има добре развит бизнес с фитинги, който генерира над една трета от приходите й през миналата фискална година, се посочва в съобщението на Villeroy & Boch.

Ideal Standard Group в България

В България Ideal Standard Group е представена от Идеал Стандарт – Видима в Севлиево. Българската компания развива пазарите в Източна Европа с търговските марки Vidima и Ideal Standard. Идеал Стандарт – Видима има два завода – за производство на санитарна арматура и за производство на санитарна керамика, дистрибуционен център, търговска организация "Клъстер България" и европейските структури Център за IT компетенции и Център за финансово обслужване.

Заводът за санитарна арматура произвежда смесителни батерии за баня и кухня и душови комплекти за баня. В него работят над 1600 служители. Производствените мощности са разположени на 127 000 кв. м, разпределени в две производствени площадки: в гр. Севлиево и в с. Градница. Общият капацитет е 6 млн. изделия годишно.

Заводът за санитарна керамика произвежда изделия от санитарен порцелан за банята, а в него работят над 1400 служители. Производствените мощности се разполагат на 97 000 кв. м. Годишният му капацитет е 3 млн. броя изделия.

     
Източник: Villeroy & Boch; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Ideal Standard Group   Идеал Стандарт – Видима  

Област: Бизнес  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Бизнес
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...