Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Започва реализацията на нов инвестиционен проект за 40 млн. лв. в село Зидарово

19.09.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

На 18 септември т. г. Ведра Интернешънъл и Тера Фармасютикъл дадоха официален старт на реализацията на инвестиционния проект "Ведра Ленд" за над 40 млн. лв. в село Зидарово, Бургаска област. Сред гостите на събитието бяха кметът на община Созопол Тихомир Янакиев и партньори на компаниите инвеститори от научната, медицинската и фармацевтичната сфера.

"Ведра Ленд" ще съчетае в себе си традициите на Странджа с най-модерните технологии, за да промотира здравословен начин на живот, постигнат чрез лечебната сила на природата, заявяват от Ведра Интернешънъл. Във фармацевтичната фабрика на Тера Фармасютикъл, част от "Ведра Ленд", ще се произвеждат продукти, базирани на характерните за района, България и Европа природни богатства. Тя ще бъде първият етап от създаването на комплекса и за нея вече има влязло с сила строително разрешение. Фабриката ще бъде лицензирана и сертифицирана по ISO 9001:2015, ISO 13485:2016 и GMP стандарт. Амбициите на Ведра Интернешънъл и Тера Фармасютикъл са да създадат устойчиво и стабилно развитие на производството, което да включва и износ на качествени български продукти в над 200 държави.

Освен производствена база, във "Ведра Ленд" се планира бъде създаден стопански комплекс, в който ще се отглеждат над 60 вида билки и лечебни растения, както и овощни дървета и млекодайни животни. Достъп до него ще имат както студентите по медицина и фармация в Бургас, така и всички хора, които се интересуват от здравословен начин на живот и щадяща холистична грижа за здравето.

Планира се още изграждане на голям събитиен център с площ близо 1000 кв.м с възможност за провеждане на научни мероприятия с участие на медицинската и фармацевтичната общност, както и уникално миниголф игрище, което да привлича български и чуждестранни туристи и специални гости.

Първоначално в производството на медицински изделия ще бъдат ангажирани около 40 служители със специалности в сферата на биологията, химията и фармацията, а при осъществяването на всички етапи от проекта за "Ведра Ленд" ще работят над 200 души с разнообразни компетенции.

     
Източник: Ведра Интернешънъл

Ключови думи: Ведра   Тева   фармацевтична индустрия   Vedra   Teva  

Област: Проекти  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Проекти
ABB Bulgaria
 
реклама
Sales Club Conference 2024
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...