Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Международният технически панаир отваря врати за 77-и път в Пловдив

14.09.2023   |   Начало»Събития
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Днес в Пловдив отваря врати 77-ият Международен технически панаир. До 17 септември т. г. посетителите ще могат да се запознаят с актуалните тенденции и да видят най-новите достижения в редица индустрии.

Сред гостите на тържественото откриване на изложението са министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, представители на държавната и местната администрация, партньорски и браншови организации, дипломати.

Тазгодишното издание на МТП комбинира специализирани експозиции, посветени на модерното екологично строителство, машиностроенето, енергетиката, дигиталните технологии в производството, дома и търговията, тежката техника, автомобилната и други индустрии. В него участват над 200 компании от 14 държави. 22 експоната се състезават в конкурса за златните медали. Те ще бъдат оценени от експертно жури, което ще обяви носителите на специална церемония на 15 септември т. г.

Новостите са отличителната характеристика на МТП и си струва да се видят, защото променяйки индустриалните браншове, променят живота на хората, отбелязват организаторите от Международен панаир Пловдив (МПП).

Строителство с естествени материали

Куполните и енергоспестяващите къщи са някои от новостите, които се очаква да привлекат голямо внимание сред посетителите на изложението. Български фирми, обединени в Асоциация за строителство от естествени материали, предлагат атрактивни като визия и стойност модели, които вплитат традиция и технологии в здравословна среда.

В сферата на строителството водещ полски производител представя системи за мълниезащита на домове, обществени сгради и храмове, а утвърдена турска компания се представя с интериорни врати и обзавеждане.

Новаторски решения в енергетиката и електромобилността

Изложението представя и новаторски подходи към енергийните източници, системите за отопление и охлаждане. Соларни инсталации и модули за алтернативна енергия – от проект до изпълнение, предлагат турски компании. Ефективни решения за фотоволтаични централи показват и утвърдени български фирми.

Българска компания демонстрира система за дистанционен енергиен мониторинг и управление на микромрежи – сериозен кандидат за златен медал от 77-ия МТП. Същият производител показва и новост в зареждането на електромобили – мощна хибридна зарядна станция, снабдена с фотоволтаична централа и батерии. Чешки фирми участват с подобрени модели на електрически автобуси, като предлагат и оборудване и резервни части. За първи път в Пловдивския панаир се показва модел на камион за шосеен и релсов транспорт на германски жп строителен гигант.

Машиностроене и тежкотоварна техника

Български представител на китайски лидери в машиностроенето показва селекция от строителна, подемна и почистваща техника, а най-голямата японска компания за тежкотоварна техника избира 77-ия МТП за премиера на последния си модел колесен челен товарач. За първи път у нас ще бъде представен и телескопичен верижен кран със 100 т товароподемност. Внушителният 20-тонен шредер за раздробяване на едрогабаритни товари и метални продукти е друг впечатляващ експонат на изложението тази есен.

Солидно румънско участие е разпределено в различни браншове – металообработване, строителство и автомобилен сектор. Интересен експонат от северната ни съседка представлява автомивка от ново поколение.

Новостите в металообработването и прецизното машиностроене демонстрира българска компания с международно признание на световните пазари.

Иновативни дигитални решения

Институтът по космонавтика и информационни технологии при Българската академия на науките (БАН) представя модели дронове, снабдени с разширените възможности на изкуствения интелект и предназначени за различни граждански цели. Иновативна родна компания участва с умни пощенски кутии, които информират получателя за наличието и вида на пратката до него чрез различни комуникационни канали.

Европейската комисия избра МПП за първа спирка у нас на своя пътуващ проект, посветен на 30-годишнината от създаването на Единния европейски пазар. Атрактивен щанд за ползите от свободното движение на хора, стоки, услуги и капитали в Европейския съюз ще посреща посетители и изложители на 14 и 15 септември.

     
Източник: МПП

Ключови думи: МПП   МТП   Международен технически панаир  

Област: Събитията  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Събития

22.02.2024   |   Обучение запознава с мерки за повишаване на енергийната ефективност във ВиК сектора


22.02.2024   |   Отбелязаха Световния ден на влажните зони


22.02.2024   |   София ще бъде домакин на международна конференция за бъдещето на въздушния транспорт


20.02.2024   |   EMV 2024 представя новостите в електромагнитната съвместимост от 12 до 14 март в Кьолн


19.02.2024   |   Програмата на Агра, Винария и Фудтех 2024 с фокус върху иновациите и актуалните предизвикателства в бранша

ABB Bulgaria
 
реклама
Sales Club Conference 2024
Последно от Събития

22.02.2024   |   Обучение запознава с мерки за повишаване на енергийната ефективност във ВиК сектора


22.02.2024   |   Отбелязаха Световния ден на влажните зони


22.02.2024   |   София ще бъде домакин на международна конференция за бъдещето на въздушния транспорт


20.02.2024   |   EMV 2024 представя новостите в електромагнитната съвместимост от 12 до 14 март в Кьолн


19.02.2024   |   Програмата на Агра, Винария и Фудтех 2024 с фокус върху иновациите и актуалните предизвикателства в бранша

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...