Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricФилкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД
8 CELL
Последно от новини

20.05.2024   |   Студенти от Казанлък гостуваха в машиностроителната компания РАИС


20.05.2024   |   Lapp разширява и модернизира логистичния център в Лудвигсбург


20.05.2024   |   Добри практики в миннодобивния сектор представиха на национална научно-техническа конференция в Етрополе


17.05.2024   |   Ще се проведе уебинар за декарбонизация на централизираното отопление и охлаждане


17.05.2024   |   Осигурено е финансирането на втората фаза на проекта за подмяна на отоплителни уреди в община Смолян

CAD PointСПЕЙСКАДАмер Спортс
Дебулко
Дебулко

Демонстрират възможностите на адитивното производство в отделна зона на EMO Hannover 2023

12.09.2023   |   Начало»Събития

Водещото международно търговско изложение за индустриални технологии EMO Hannover, което ще се проведе от 18 до 23 септември 2023 г., ще представи иновации в сферата на адитивното производство в обособена зона на щанд G22 в зала 9, съобщават организаторите.

 

Подем в сектора

"Адитивните технологии вече имат утвърдено място на EMO Hannover", отбелязва д-р Маркус Херинг , управляващ директор на Асоциацията за адитивно производство (AM), част от VDMA.

"Това е така, защото технологичната верига на AM има много области на припокриване с конвенционалното субтрактивно производство: голяма част от адитивно произведените компоненти имат нужда от допълнителна обработка с отнемане на материал преди да бъдат използвани. Именно тогава се проявяват предимствата на изработените чрез 3D печат детайли", обяснява Херинг.

"Адитивните технологии се превърнаха в отделен промишлен производствен процес и сега се използват с нарастващ успех в много сфери на приложение. Този иновативен метод притежава голям потенциал, който отново ще бъде подчертан на EMO", допълва Маркус Херинг. Като примери той цитира предимствата при проектиране, гъвкавостта и ползите в сегмента на услугите – аспекти, които са полезни не само в металообработващата индустрия.

 

Изложителите за разнообразното приложение на АМ технологиите

Девет компании и организации – Additive Industries, Daimler Buses - EvoBus, Hamuel Maschinenbau, Q.Big 3D, Schoeller-Bleckmann Oilfield Technology, Trumpf Laser- und Systemtechnik, VDMA Association AM, JEOL и Carl Zeiss Industrielle Messtechnik – ще покажат иновативни концепции при директните и индиректните технологии за 3D печат, материалите и решенията за бързо разработване на продукти (RPD). Те ще разяснят и как адитивните методи могат да бъдат интегрирани в производствения процес.

"Фокусът на EMO е върху производствените технологии, сред които адитивното производство заема важно място. Ето защо избрахме да участваме именно в зоната за АМ. Ще използваме различни компоненти, за да демонстрираме големия потенциал на 3D печата за изработване на инструменти и матрици например. Ползите за потребителите могат да бъдат открити в редица, като разработване на прототипи и намаляване на теглото на инструментите.

Производителите на инструментална екипировка могат да използват адитивни методи, за да интегрират в продуктите си фини вътрешни канали за смазочно-охлаждащи флуиди, позволяващи прецизно охлаждане на инструмента”, коментира Габриел Панков, говорител на Trumpf Laser- und Systemtechnik, Дитцинген, Германия.

Оливър Фриц, управляващ директор на Q.Big 3D в Ален, Германия, смята че 3D печатът все още не е навлязъл на пазара на едрогабаритни детайли, както е при по-малките компоненти. На EMO 2023 компанията ще демонстрира инженерни решения за облицовъчни елементи, резервоари и измервателни и монтажни приспособления.

За Катрик Рао, директор стратегически маркетинг в Additive Industrie, Нидерландия, основен фокус е автоматизацията на AM. "На EMO ще покажем как автоматизацията, интегрирана в нашите принтери, оптимизира разходите за производство на части и предлага още по-голяма свобода на проектиране за адитивното производство на метални изделия", разкрива експертът.

Андреас Тиц, глобален ръководител продажби в Zeiss AM Technology, Оберкохен, Германия, подчертава важността на високото качество, включително при 3D печата. "Производителите на автомобили, компоненти за космическия сектор, потребителски стоки и медицински изделия се обръщат към адитивните технологии, когато искат да увеличат ефективността на производството, да персонализират дадени детайли или да съкратят времето за пускането им на пазара.

Тези предимства обаче могат да се използват, само ако е гарантирано необходимото качество. На EMO ще предложим много продукти и решения, насочени към подобряване на качеството, анализиране на причините за дефекти, насърчаване на дългосрочните подобрения на процесите и установяване на стандарти при серийното производство в бъдеще", отбелязва Тиц.

Горните примери могат да ориентират посетителите за това какво да очакват в зоната за адитивно производство на изложението. Заинтересованите страни ще имат възможност да получат подробна информация за акцентите в сферата на адитивните технологии и на Форума за иновации в зала 9. В рамките на изложението, на 20 септември в зала 3A на Конгресния център, ще се състои и Международна конференция за адитивно производство с домакин Европейската асоциация за металорежещи машини Cecimo, обобщават от ЕМО.

     
Източник: VDW

Ключови думи: VDW   #EMO2023   АМ   адитивно производство   3D печат   машиностроене  

Област: Машиностроене  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии

Ще се проведе уебинар за предимствата на SLS 3D принтирането


Нови съвременни съоръжения подобряват пречистването на отпадъчните води в София


Rapid.Tech 3D ще бъде сцена на адитивните технологии в Ерфурт


Micron Technology получи субсидия от 6,1 млрд. щатски долара за три нови производствени съоръжения в САЩ


Компания търси производител на прецизно изработени стоманени детайли

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от Събития

17.05.2024   |   Научете повече за новите вентилатори Blue e+ на организиран от Ритал предстоящ уебинар


16.05.2024   |   Re-Source Southeast 2024 очертава потенциала и проблемите пред корпоративната търговия с ВЕИ енергия в региона


16.05.2024   |   Международната научна конференция "Техника, технологии и системи – TechSys" 2024 започва в Пловдив


15.05.2024   |   DeburringEXPO става част от новия търговски панаир Parts Finishing


15.05.2024   |   Cleanzone 2024 с акцент върху технологичните иновации, устойчивостта и квалификацията на кадрите

ABB Bulgaria
 
реклама
е-книга Декарбонизация, април 2024
8 CELL
Последно от Събития

17.05.2024   |   Научете повече за новите вентилатори Blue e+ на организиран от Ритал предстоящ уебинар


16.05.2024   |   Re-Source Southeast 2024 очертава потенциала и проблемите пред корпоративната търговия с ВЕИ енергия в региона


16.05.2024   |   Международната научна конференция "Техника, технологии и системи – TechSys" 2024 започва в Пловдив


15.05.2024   |   DeburringEXPO става част от новия търговски панаир Parts Finishing


15.05.2024   |   Cleanzone 2024 с акцент върху технологичните иновации, устойчивостта и квалификацията на кадрите

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...