Industry Info  
Дебулко
Дебулко

FANUC показва нова CNC система, машини и роботи на EMO Hannover 2023

05.09.2023   |   Начало»Събития
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

От 18 до 23 септември на своя щанд (C54, зала 9) на EMO Hannover 2023 FANUC ще покаже за първи път новата серия ЦПУ FS500i-A, която е в процес на разработка, и ще демонстрира на живо възможностите на избрани роботизирани машини и индустриални роботи.

Новата серия FS500i-A впечатлява с редица иновации – от новия HMI, който улеснява работата както на опитните, така и на операторите, които за първи път използват машини на японския производител, до функциите за пестене на енергия и постигане на въглеродна неутралност, наред с технология за цифров двойник, като тези характеристики вече са част от обновените версии на усъвършенстваните FS30i/31i/32i-B Plus и на стандартното FS0i-F Plus на FANUC. Също така, новият централен процесор, комбиниран с нови функционалности и възможности, подобрява базовата производителност и спомага за редуциране на времетраенето на производствения цикъл.

Автоматизирана производствена клетка за автомобилната индустрия

Централно място в зоната, посветена на роботизираните машини, на щанда на FANUC ще заеме производствена клетка с два обработващи центри ROBODRILL α-DiB Plus, робот FANUC M-20iD/25, самонaсочващо се превозно средство (AGV) за пренос на палети със заготовки и готови детайли, координатна измервателна машина (CMM) за измерване на детайлите и сензорна и свързваща технология, която може да се използва за предоставяне на обратна връзка от CMM до роботизираните машини и други цели. Две машини ROBOCUT α-CiC за нишкова електроерозийна обработка (EDM) също ще бъдат част от системата, като общо три машини ROBOCUT щe бъдат показани на тазгодишното издание на EMO Hannover.

Производствената клетка ще демонстрира обработка на сложна част за електромобили по четири и пет оси, включително операции по завъртане с помощта на новите високоскоростни въртящи се работни маси DDR-HSiB. Сред използваните технологии ще бъдат и iRVision, 24” FANUC iPC за HMI и FANUC FsbP, които ще събират, управляват и визуализират данни.

Ще бъде показан и новият обработващ център FANUC ROBODRILL α-D28LiB5ADV Plus Y500, който включва ATC с 28 станции за автоматична смяна на инструмента и по-дълъг ход на оста Y от 500 mm. Това ще бъде дебютът на машината в Европа, като на EMO Hannover тя ще включва и въртяща се работна маса, за да се демонстрира рязане на корпус на голям преобразувател за електромобил.

На изложението FANUC ще демонстрира още възможностите на серията ROBODRILL α-DiB Plus в реални приложения като обработка на алуминиев детайл по 5 оси с помощта на кобот FANUC CRX-10iA/L, фрезоване, пробиване и фина обработка.

Новите машини ROBOSHOT и ROBOCUT

В друга част на щанда си FANUC ще покаже шприц машина ROBOSHOT α-S50iB с шнек с диаметър 16 mm, чиито възможности ще бъдат демонстрирани посредством изработването на прецизен държач за обектив на смартфон. Машината ще бъде обслужвана от робот FANUC LR Mate 200iD/7L. Клетката ще се допълва от машина ROBOCUT α-CiC за изработката на вложки за формата на държача на обектива.

ROBOCUT α-C600iC с въртяща се работна маса ще изрязва инжектори за аерокосмическата индустрия, като FANUC CRX-10iA/L ще зарежда и разтоварва машината, а ROBOCUT LINKi ще осигурява енергиен мониторинг.

На EMO Hannover 2023 ще бъде световната премиера на най-новото попълнение във фамилията ROBOCUT α-CiC – машината за нишкова електроерозийна обработка FANUC ROBOCUT α-C800iC. Посетителите ще я видят в действие при производството на сложен детайл за турбина за аерокосмическата индустрия.

Индустриални роботи

Освен роботите в ROBOMACHINE зоната, FANUC подготвя и специална зона за роботи с различни размери и способности. Всички те са подходящи за използване и от начинаещи, и опитни програмисти, независимо дали използват традиционния iPendant или таблет TP.

Планирани са множество демонстрации на живо на възможни приложения на гъвкавите роботи на FANUC. За секунди тези надеждни помощници в производството преместват контейнери, извършват палетизиране или асемблиране, пренасят големи отливки или тежки батерии. Три демонстрации ще включват промишления PC FANUC iPC Box.

Своя дебют на EMO Hannover 2023 ще направят версия с товароносимост 30 кг на кобота CRX-25iA, FANUC M-710iD/50M с извито рамо и версия с товароносимост 50 кг на кобота CR-35iB.

Система FIELD: анализ на данни на място

Сред IoT решенията, които FANUC ще покаже на изложението, ще бъде и новата версия на нейната FIELD система. FIELD system Basic Package е локална платформа (без необходимост от интернет връзка), която позволява на производителите да събират, анализират и използват данни от свързани машини и устройства, предлагайки съвместимост със стари продукти на FANUC, произведени преди най-много 20 години, и удължавайки поддръжката за продукти на трети страни. Платформата предлага бърза настройка, лесни за използване шаблони и регулярно обновяване, което позволява на потребителите да осъществяват непрекъснати производствени подобрения в съответствие със стратегиите Кайзен, отбелязват от FANUC.

Посетителите на EMO Hannover 2023 ще могат да научат повече и за новостите в поддръжката, включително новите функционалности на услугата за дистанционна поддръжка FAR (FANUC Assisted Reality), обученията, предлагани от FANUC Academy, новия пакет за пълно обслужване FANUC Care и други услуги.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   ROBODRILL   iRVision   FIELD   FS500i-A   FANUC M-20iD/25   FANUC CRX-10iA/L   ROBOCUT   машини   роботи   ЦПУ   CNC   EMO Hannover  

Област: Бизнес  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Събития

26.02.2024   |   Уебинар на Cognex ще разгледа как решенията за автоматизация трансформират логистиката


26.02.2024   |   Онлайн конференция Italian Balkan Trade Summit с В2В срещи предстои през март


26.02.2024   |   ИАНМСП организира български национален щанд на electronica 2024


23.02.2024   |   MCE събира представителите на ОВК индустрията в Милано


22.02.2024   |   Обучение запознава с мерки за повишаване на енергийната ефективност във ВиК сектора

ABB Bulgaria
 
реклама
Sales Club Conference 2024
Последно от Събития

26.02.2024   |   Уебинар на Cognex ще разгледа как решенията за автоматизация трансформират логистиката


26.02.2024   |   Онлайн конференция Italian Balkan Trade Summit с В2В срещи предстои през март


26.02.2024   |   ИАНМСП организира български национален щанд на electronica 2024


23.02.2024   |   MCE събира представителите на ОВК индустрията в Милано


22.02.2024   |   Обучение запознава с мерки за повишаване на енергийната ефективност във ВиК сектора

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...